Poslední články v magazínu
Nejlepší způsob přípravy chřestu – všichni šéfkuchaři se shodli
Spolu s čerstvým hráškem a rebarborou je chřest jedním z těch jídel, která naprosto vystihují jaro. Jeho jemně oříšková, ...
Kde hledat akční letáky obchodních řetězců online
Chcete ušetřit při každodenních nákupech? Akční letáky jsou stále jedním z nejlepších způsobů, jak sledovat slevy a výhod...
Rozvoz jídla aneb jak si dopřát skvělé pokrmy bez opuštění domova
Česká gastronomická scéna je pestrá, živá a neustále se vyvíjí – a rozvoz jídla tuto zkušenost přibližuje i těm, kdo si c...
Jak najít restauraci na internetu, kam zajít na oběd nebo večeři
Chystáte se s přáteli na večeři, nebo hledáte romantické místo na rande? Díky internetu je dnes vyhledávání restaurací ry...
Francouzský toast: Nejlepší recept na sladkou snídani
Tenhle recept na francouzský toast je náš naprostý favorit! Má hustší těsto s jemnou chutí skořice a cukru, díky čemuž se...
Servíruješ jídla s sebou? Zaměř se na gastro obaly.
Při spuštění nového prodejního kanálu se obalům nevěnuje příliš mnoho pozornosti. Stává se, že jediným kritériem, které p...
Nejlepší recept na svíčkovou omáčku s vídeňským knedlíkem
Svíčková omáčka je královnou české kuchyně a oblíbeným pokrmem mnoha generací. Její příprava sice vyžaduje více času a tr...
Domácí omáčka na špagety: Jak si připravit tu nejlepší klasiku
Domácí omáčka na špagety patří mezi ta jídla, která si získají srdce celé rodiny. Není divu – je jednoduchá, sytá, plná c...
Velikonoce: Příběh, tradice a kouzlo jednotlivých dnů
Velikonoce nejsou jen o pomlázce a barvení vajec. Tento svátek, který křesťané nazývají Svatý týden či pašijový týden, os...
Šlehání mléka jako profesionál: Jak na dokonale nadýchanou pěnu
Milujete cappuccino, latte nebo flat white? Pokud si chcete dopřát dokonalý kávový zážitek i doma, neobejdete se bez kval...
Nejoblíbenější české rychlé večeře pro unavené rodiče
Po náročném dni v práci a starostech o domácnost hledá každý rodič jídlo, které je chutné, syté a přitom rychlé na přípra...
Šalvěj – 12 zdravotních přínosů této aromatické bylinky vhodné do vašich receptů
Šalvěj lékařská (Salvia officinalis) je aromatická bylina, která patří do čeledi hluchavkovitých. Je blízkou příbuznou ty...
Snadné špagety bolognese, které vás překvapí chutí i cenou
Každý potřebuje základní recept na špagety bolognese, který i přes svou jednoduchost skvěle chutná. Hloubky chuti dosáhne...
Proč byste nikdy neměli přidávat olej do vody na těstoviny
Je nám líto, že vám to musíme říct – ale pravděpodobně jste celou dobu vařili těstoviny špatně. Těstoviny: rychlé jídlo ...
Jak správně osolit vodu na těstoviny
Vaření těstovin se může zdát jednoduché jako návod na zadní straně krabice. A vlastně i je — ale když dodržíte tento jedn...
10 nejoblíbenějších ingrediencí na Pizzu z celého světa
Pizza je globální fenomén, který si lidé zamilovali po celém světě. Křupavý, nadýchaný korpus s bohatou rajčatovou omáčko...
Nejlepší zeleninové polévky, které si zamilujete
Zeleninové polévky patří mezi nejzdravější, nejchutnější a zároveň nejjednodušší pokrmy, které můžete doma připravit. Jso...
Nejoblíbenější jídla a nápoje slavných sportovců
Stravovací návyky vrcholových sportovců jsou klíčové pro jejich výkon, regeneraci a celkové zdraví. Přesto si i ti nejlep...
Volská oka: Jak připravit perfektní sázená vejce bez otáčení?
Už žádné převracení! Od krásně zářivých žloutků po dokonale upečené bílky – volská oka jsou jednoduchý, ale nesmírně oblí...
Tiramisu - Italský dezert, který si zamilujete
Tiramisu je legendární italský dezert, který si získal oblibu po celém světě. Jeho název v doslovném překladu znamená "vy...
Nejoblíbenější dezerty na světě
Sladká tečka za dobrým jídlem – dezert. Každá země má své tradiční pochoutky, které si získaly srdce milovníků sladkého p...
Rozdíl mezi palačinkami a lívanci: Kulinářský souboj, který zná celý svět
Palačinky a lívance patří k nejoblíbenějším pokrmům v českých domácnostech. Ačkoli se často pletou nebo zaměňují, ve skut...
Tradiční špagety Carbonara a nejlepší italský recept se zajímavými tipy
Kouzlo tradičního receptu na carbonaru spočívá v harmonii textur – křupavá pancetta, hebká vejce a krémový sýr vytvářejí ...
Tajemství nadýchaných lívanců podle Marthy Stewart
Je vůbec něco, co by Martha Stewart neuměla? Tahle královna kuchyně z USA se během své úžasné kariéry podělila o tisíce o...
Dubajská čokoláda – Luxusní pochoutka, kterou si můžete vyrobit i doma
Dubajská čokoláda je fenomén, který doslova pobláznil svět. Tento jedinečný druh čokolády, bohatě plněný pistáciovou past...
Veganství a Velikonoce – jde to?
Velikonoce jsou tradičně spojeny s vejci, jehněčím masem a dalšími živočišnými produkty. Co když ale chceme oslavit tyto ...
Knedlíky v české kuchyni: Jaký typ knedlíku zvolit k různým pokrmům
Knedlíky jsou jedním z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. Od klasických houskových knedlíků až po ovocné varianty – ka...
Jak nejlépe uvařit rýži v hrnci, rýžovaru, troubě nebo mikrovlnce?
Rýže je jednou z nejběžnějších a nejoblíbenějších příloh na světě. Její příprava se však může zdát jednoduchá, ale přesto...
Čerstvé a mrazem sušené broskve – seznamte se s jejich vlastnostmi
Šťavnaté a rozpouštějící se v ústech broskve nejsou jen chutné, ale nabízejí také mnoho cenných výživových hodnot pro náš...
Čaj a jídlo: Dokonalé spojení chutí
Čaj jako partner pro vaše jídlo Čaj není jen nápoj k samotnému vychutnávání, ale také skvělý doplněk k jídlu. Kombinace ...
Jak si upéct kávový dort?
Kávový dort je ideální dezert pro milovníky voňavé kávy a sladkého potěšení. Spojuje jedinečnou chuť kávy se svěžími tóny...
Nejlepší recepty na vánoční cukroví, které máme nejradši a všem budou chutnat
Vánoční cukroví je v českých zemích symbolem svátků a tradic. Každý má své oblíbené druhy, nejčastěji ty, které si pamatu...
Jak vytvořit rodinnou restauraci přátelskou k dětem s venkovním prostorem
Vytvoření restaurace, kde se budou cítit dobře nejen dospělí, ale i děti, je dnes stále žádaně...
Jak na správné podzimní stravování
Stejně jako půda, i naše tělo se s nastupujícím chladným podzimem vysušuje a projevuje se to například škrábáním v krku n...
Zapomenutá zelenina mangold znovu v naší kuchyni
Tuhle kdysi dávno velmi oblíbenou listovou zeleninu z našich kuchyní úspěšně vytlačil objevený špenát. Před několika lety...
Steak z vašeho grilu může být právě tak skvělý, jako od proslulého šéfkuchaře
Letošní grilovací sezóna právě začíná. Blíží se netrpělivě očekávané léto s dlouhými dny a příjemnými teplými večery. Ves...
Které bylinky vybrat, pokud chcete zhubnout
Bylinky mohou skvěle posloužit jako pomocník, když se snažíte zhubnout. Mějte na paměti, že samotným užíváním bylinek ned...
Bez vajec to prostě nejde
Vejce nechybí v žádné kuchyni. Bez vajec totiž těžko upečete slaný koláč nebo sladké buchty, bez vajec se neobejde ani ve...
Zdravě a bez masa: Chutné rostlinné vegetariánské recepty
Vegetariánská strava se v posledních letech těší stále větší oblibě, a to nejen kvůli etickým důvodům, ale také díky zdra...
Několik dobrých rad a pravidel pro přípravu minutek
Minutka je jednoduše řečeno, rychlá příprava masa. Pokud ale nebudete respektovat několik důležitých rad, může se vám stá...
Květen, měsíc chřestu je zase tady
Tato jemná a křehká zelenina lahodné chuti se nám totiž nabízí jen ve velmi malé části roku. A právě v květnu vrcholí chř...
Tipy na nákup pro milovníky jídla a kvalitního stravování
Nakupte vše co potřebujete ve své kuchyni pro přípravu lahodných jídel a nápojů. Naleznete zde potraviny, kuchařky a knih...
Nezapomínejme na citrusy, jsou pro nás důležité
S jarem leckdo z nás pociťuje mírnou únavu z dlouhé zimy, kdy bylo méně denního světla, naše kuchyně se zaměřila spíše na...
Pěstujte si vitamíny za oknem i v zimě
Celou zimu a začátek jara nás pronásledují virózy, chřipky, doprovázené často rýmou, kašlem, celkovou slabostí a únavou. ...
Proč si neužít únor?
Teď ale nemáme zrovna na mysli „suchý“ únor, i když nad tím bychom se mohli zamyslet taky. Myšlen je tím měsíc únor jako ...
Dokonalé vaření s remoskou
Dnes máme na výběr z mnoha moderních elektrických a plynových spotřebičů, s kterými uvaříme a upečeme cokoliv si kdo z ná...
Dáváte si novoroční předsevzetí? A dodrželi jste je někdy?
Poslední den v roce si člověk zvykl dávat novoroční předsevzetí. Mohou být jakákoliv. Od toho, že přestaneme kouřit, bude...
Silvestrovské drinky s alkoholem i bez
Silvestr stojí za dveřmi, a pokud budete trávit poslední večer roku v domácím prostředí, nejspíše řešíte otázku co připra...
Chuťovky z listového těsta pro závěrečnou party roku
Silvestr se blíží a vy přemýšlíte, čím pohostit rodinu a přátele? Z listového těsta vyrobíte spoustu dobrot, které zaujmo...
Jak se peče pro celiaky, alergiky a ty, co prostě “jen“ nesnáší lepek? Musíte znát pár základních pravidel.
Protože lepek je důležitá součást některých obilovin, je nutné při vaření a pečení používat jiné druhy mouky, ty, co lepe...