Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Maso
Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejt...
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka s kyselými okurkami a hovězím masem je nejchutnější s houskovými knedlíky. Ale je možné ji podávat třeba...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Sekaná
Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramb...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky jsou nejchutnější když jsou připravené ze směsi mletého hovězího i vepřového masa. Jako příloha se hod...
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není t...
Šťavnaté pečené kuře
Pečené kuře je skvělá pochoutka na váš oběd. Snadné k upečení - skvělý pokrm. Nejprve opláchneme a osučíme kuře. ...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky. ...
Kuřecí Caesar salát
Opláchněte salát a nechte jej v ledničce, aby byl křupavý. Na přípravu krutonů si nakrájíme plátky chleba na kostičky, po...
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro c...
Hovězí vývar
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přiv...
Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem b...
Smažený kapr
Smažený kapr je klasický způsob přípravy kapra na vánoční stůl. S bramborovým salátem a plátkem citronu je na u nás nejč...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Smažené kapří řízky
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny naši...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Hovězí Stroganoff
Jestliže nechcete použít svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprv...
Vepřové kotlety s brambory
Vepřové kotlety s brambory pečené v troubě v jenom pekáčku jsou skvělé a syté jídlo pro zimní a podzimní sychravé dny. I ...
Dušené hovězí s hříbky
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročně...
Domácí sekaná
Domácí sekaná s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem je vynikající pochoutkou. Chutná dospělým i dětem a někdy st...
Osso Buco
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě de...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Těstoviny s tuňákem
Těstoviny s tuňákem je velmi chutné a syté jídlo, které si připravíme snadno v jednom rendlíku. Může to být výborný oběd ...
Smažené telecí kotlety
Smažené telecí kotlety s opečenými brambory, bramborovým salátem nebo snad s hedvábnou bramborovou kaší? Vždy to bude poc...
Sekaná s rajčatovou omáčkou
Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můž...
Dobrá sekaná
Dobrá sekaná připravená ve vlastní kuchyni je jídlo, které všichni milujeme. Každá dobrá kuchařka má svůj recept, tenhle ...
Tuňákový salát s černými olivami
Tuňákový salát s černými olivami je neuvěřitelně chutný. Doplněný strouhaným čedarem a zapečený krátce v briošce bude skv...
Smažené rybí filety s tatarskou omáčkou
Smažené rybí filety s tatarskou omáčkou jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Pochutnáváme si na nich většinou s b...
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mez...
Pečené mleté maso s barbecue omáčkou
Pečené mleté maso s barbecue omáčkou připravte jako skvělou večeři. Trochu se podobá naší sekané, skvělou přílohou může b...
Losos pečený v alobalu
Losos pečený v alobalu je snadná a rychlá příprava této výborné ryby. Můžeme použít malé rybí filety, nebo podkovy z rybí...
Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením
Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením nabízí neuvěřitelnou chuť vytvořenou spojením česneku, hořčice a bylin...
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem je snadný a rychlý a díky čerstvé zelenině a bylinkám velice zdravý...
Losos se zázvorem a medem
Losos se zázvorem a medem je trochu neobvyklý, ale skvělý recept na přípravu této zdravé ryby. Kombinace zelené cibule, č...
Pečený losos s brambory
Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koř...
Pečený losos s parmezánem
Pečený losos s parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným pikan...
Pečený losos s citrónovým máslem
Pečený losos s citrónovým máslem je lahůdka nejen pro milovníky ryb. Lehké voňavé a zdravé jídlo, které můžeme podávat se...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Havajský marinovaný steak
Havajský marinovaný steak chutná jedinečně. Když si marinované maso připravíme předem, je pak skvělé jídlo hotové během c...
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki
Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki si ugrilujeme doma nebo na zahradním grilu při posezení s přáteli. Toto svěží a ch...
Grilovaný losos
Grilovaný losos, marinovaný v marinádě ze sojové pasty miso, je delikatesa. A zároveň snadná a velmi rychle hotová. Sm...
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory a s kaštany je báječné a syté vyloženě zimní jídlo. Už pohled na něj člověka zahř...
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem připravíme snadno a hned, je to navíc hodně zdravé jídlo. Můžeme v receptu použít hrášek, ale nemusím...