Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Zeleninové
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k...
Ratatouille
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. ...
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Cuketová polévka
Cuketová polévka je hustá a sytá, můžeme k ní přidat osmažené krutonky, nebo zavařit nočky. S čerstvý pečivem to bude výb...
Řízky z hub
V houbařské sezóně snadno a rychle připravíme řízky z hub. Jedinečné jídlo nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo s vaře...
Dýňový bramborák
Dýňový bramborák správně ochucený podle vaší chuti, bude výbornou večeří. Můžeme k němu podávat různé saláty z čerstvé ze...
Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Dýňová marmeláda
Dýňová marmeláda je skvělou pochoutkou, která díky použitým přílohám může mít pokaždé jinou chuť. Místo citronů můžeme po...
Cuketová hořčice
Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv...
Bramborový salát
Bramborový salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem. Ale připra...
Dýňové čatní
Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. ...
Dýňové noky
Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou ...
Dýňové máslo
Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu ne...
Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si ta...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Smažené krokety z brokolice a brambor
Smažené krokety z brokolice a brambor podávané s bramborovou kaší, nebo jen s čerstvými zeleninovými saláty jsou lahůdkou...
Plněná cuketa
Plněná cuketa chutná báječně. Podává se nejlépe horká a jako přílohu můžeme ještě přidat čerstvé pečivo. Cukety dobře ...
Česneková pomazánka
Klasická česká pomazánka na chlebíčky. Bez česnekové pomazánky není žádný pořádný večirek. Nastrouháme si sýr na velmi...
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, n...
Zapečené cuketové plátky
Zapečené cuketové plátky vpadají trochu jako mini pizza. Jsou pikantní, voní sýrem a jsou zdravější chuťovkou než lecjaké...
Zapečená brokolice s houbami a sýrem
Zapečená brokolice s houbami a sýrem je skvělé jídlo a rozhodně ho zkuste, protože je snadné a rychlé. Můžeme použít také...
Cuketová pomazánka na topinky
Cuketová pomazánka na topinky je snadná a rychle hotová. V sezóně cuket tento recept rozhodně vyzkoušejte. Určitě nebudet...
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem je chutné zeleninové jídlo. Voní dobrými sýry a podáváme ho horké, může to být bá...
Cuketový nákyp s uzeným masem
Cuketový nákyp s uzeným masem je jídlo pro milovníky zeleniny i masa. V sezóně cuket je to jeden z výborných receptů jak ...
Italská plněná cuketa
Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si s...
Řízky z patizonu
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připra...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu l...
Zapečený chřest se šunkou a rajčaty
Zapečený chřest se šunkou a rajčaty voní lákavě a může to být skvělý oběd nebo večeře. Je sytý a jako příloha bude stačit...
Cuketa plněná pikantní směsí
Cuketa plněná pikantní směsí je lahodný a sytý pokrm, který vám dodá potřebnou energii. Takže by to mohla být i skvělá sn...
Francouzská cibulačka
Skvělá Cibulačka na francouzský způsub. Tento recept je na 2 porce. Nejdříve si připravíme chlebové krutony. Nakrájíme...
Krémová zapečená mrkev
Krémová zapečená mrkev je jídlo, které vám bude chutnat, i když zrovna mrkev moc nemusíte. Rozhodně ho vyzkoušejte. Pe...
Cuketový bramborák
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť. D...
Nakládaný zelný salát
Nakládaný zelný salát nám vydrží v ledničce i týden. Je to pikantní příloha třeba k masu, ale hlavně vitamínová bomba, kt...
Cuketa na grilu
Cuketa na grilu je rychlá, pikantní a zdravá. Můžeme ji podávat třeba k pečenému masu, ale chutná i jen s kouskem pečiva...
Olivový chléb se sušenými rajčaty a chřestem
Olivový chléb se sušenými rajčaty a chřestem si upečeme doma a je to opravdu pochoutka. Jako příloha třeba k salátům, neb...
Farmářský zeleninový koláč
Farmářský zeleninový koláč je z čerstvé zeleniny a dobrých sýrů. Pro milovníky slaných koláčů bez masa je tím pravým. ...
Zapečené nové brambory s čedarem
Zapečené nové brambory s čedarem je jednoduché a chutné jídlo, připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezó...
Mrkvový salát s rozinkami
Mrkvový salát s rozinkami je díky rozinkám lehce nasládlý a zdravý. Připravený je během chvilky a může být skvělou svačin...
Lilek s parmezánem
Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz. Troubu p...
Nakládané houby se zeleninou
Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zele...
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Pečená podzimní zelenina
Pečená podzimní zelenina je snadno připravené vegetariánské jídlo. Jeden z mnoha receptů jak chutně připravit dobrý a lev...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou mohou být výbornou přílohou k pečeným masům nebo steakům. Také ale nahradí celé jídlo, třeba jako ...
Cuketa plněná kuskusem
Cuketa plněná kuskusem zapečená v troubě je výborné pikantní jídlo. Lehká večeře nebo netradiční předkrm podle tohoto re...
Plněné cukety
Plněné cukety krůtím masem a paprikami jsou lahodné a zdravé jídlo, na kterém si určitě pochutnáte. Ovčí sýr tomuto pokrm...
Špenátová pizza
Špenátová pizza je jedna z velmi oblíbených. Pochutnávají si na ní totiž nejen vegetariáni. Těsto na pizzu připravíme ...
Kokosové kari
Kokosové kari je pikantní, chutný a zdravý pokrm vhodný i pro vegetariány. Takový skvělý zeleninový guláš. Do velkého ...
Zapečený lilek s rajčaty
Zapečený lilek s rajčaty je skvostné zeleninové jídlo. Chuť lilku se výborně doplňuje s oběma druhy sýra, s kořením i s ...
Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem
Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm ...