Poslední články v magazínu
Jak si udržet zdraví a kondici i přes léto
Na první pohled se může zdát, že v létě s hezkým počasím a delšími dny bude jednodušší zůstat fit. Opak je však často pra...
Top 10 rybích jídel
Rybí maso je chutné, zdravé a většinou i dietní. Právě proto bychom tedy měli ryby jíst co nejčastěji. To, že mnohým z ná...
Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem
Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímavý gurmánský zážitek ze začátku června. Byli jsme na Charitativní degustační veče...
Top 10 domácích zmrzlin
Na doma připravené zmrzlině je skvělé to, že vždy přesně víme, co v ní je, na rozdíl od mnoha lákavých zmrzlin kupovaných...
Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti
Dítě, které se samo s chutí a bez domlouvání zapojuje do úklidu domácnosti je určitě snem každé maminky. Bohužel většinou...
Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo
Kopřiva dvoudomá roste všude kolem nás. Většinou kolem ní procházíme bez povšimnutí, nebo se o ni "spálíme" a máme na těl...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Top 10 smoothie
Od prvních slunečních paprsků na jaře, až do konce horkého léta, nám nápoje připravené z čerstvého ovoce nebo zeleniny do...
Heřmánek léčí nejen děti
Heřmánek pravý se podává především dětem v podobě čaje na nadýmání a křeče či bolesti bříška. Mnoho z nás však netuší, že...
Jak vařit rýži
Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tím, jak ji správně vařit, by se mohlo zdát naprosto...
Smoothie všeho druhu
Co je to vlastně smoothie? Jedná se o míchaný nápoj složený buď ze zeleniny, nebo ovoce. Zelenina a ovoce by měli být čer...
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Jak uvařit italské risotto
Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík mražené zeleniny a nakrájeli pečené maso, co nám ...
Jak vařit špagety
Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejmě proto, že jejich přípravu zvládne i naprostý kuchařský ...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Grilování stylově
S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedním z nejoblíbenějších způsobů kuchtění. Zejména kvůli tomu, že ...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení
Stáhněte si naší Velikonoční kuchařku zdarma! Tak je jaro zase konečně tady. Všechno kolem se začíná zelenat, slunce do...
Top 10 předkrmů
Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Součástí takové slavnostní ...
Dovážka jídla
Každý z nás by si měl uvědomit, co je pro něj v životě důležité, a užít si každou minutu kterou máme co nejlépe, protože ...
Velikonoční tvoření
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. My se ale dnes podíváme na nen...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Rozhovor s operním pěvcem Danielem Klánským
Dnešní rozhovor o jídle bude s nadějným operním pěvcem Danielem Klánským. Je laureátem několika pěveckých soutěží, finali...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Fazolky mungo, zdravé mlsání
Hojně se pěstuje i v Číně nebo Thajsku, ale lze ji vypěstovat i v České republice. Tato luštěnina má cca 5 mm zelené neb...
Top 10 snídaně
Asi každý z nás někdy slyšel, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne, že je základ, že je nutná proto, abychom měli od rá...
Rozhovor s hercem Josefem Vaverkou
Tentokrát přinášíme rozhovor s hercem a djem Josefem Vaverkou, kterého můžete znát ze seriálu Ulice, z divadel Disk a Pal...
Top 10 kuřecích jídel
Mládě kura domácího, hovorově slepice, všichni známe. Kuře můžeme péci, smažit, vařit, dusit, grilovat. Kuřecí maso obsah...
Obilniny bez lepku
V dnešní době je čím dál víc lidí, kteří se rozhodli odstranit lepek ze svého jídelníčku nebo ho alespoň omezit. Určitý p...
Top 10 dětských jídel
Že nás děti někdy nečekaně překvapí, to asi všichni známe. Když se to ale týká jídla, na žebříčku oblíbenosti se u dětí n...
Proč vařit doma?
Žijeme v době, která tlačí na výkon. Při naší honbě za úspěchem často není ani čas na to, abychom se pořádně najedli. A k...
Jak uvařit brambory
Zní to sice jednoduše, ale opak je pravdou. Asi bych začal tím, že ty brambory vůbec koupíme. Při nákupu vybírám poctivě ...
Káva
„Dáte si kávu?“ To je věta, kterou můžete dnes slyšet kdekoliv. Slovem káva označujeme jak horký nápoj připravený z plod...
Top 10 zeleninových jídel
Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Zelenina obsahuje vitamíny, vlákninu, ...
Hmyz jako jídlo
Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém světadíle, si můžeme dovolit hmyz nejíst. Pro...
Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl
Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obvykle používáme i pro samotné lístky z keře ...
Top 10 vánoční cukroví
Když mámy začnou hledat v sešitech ty letité recepty na vánoční cukroví, podle kterých pekla už jejich babička, je to zna...
Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)
Restaurace Jam and co. v Praze v Krymské ulici připravila nové zimní menu. Milovníci netradičních jídel a Asijské kuchyně...
Top 10 vánočních jídel
Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkáván...
Kapr – česká klasika
Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Štědrý večer je to, co většinu z nás především napad...
Top 10 saláty
Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekaných, druhů potravin, okořeněné čerstvým nebo sušeným koře...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií a tradicí. V současnosti slaví po celém světě velk...
Top 10 nej omáček
Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dovednostem. Máte-li dobrý recept, není to ale vůbec ž...
Cibule královna kuchyně
Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina Pravděpodobně pochází ze střední nebo západní Asi...
Top 10 těstovinových jídel
Už římský císař Tiberius, o němž jedni historici dnes tvrdí, že byl zvrácený despota, a druzí zase, že byl uvážlivý polit...
Česnek
Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové a Římané připisovali česneku významnou roli nejen v kuc...
Top 10 českých polévek
Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle vaří v jednom hrnci a na ce...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Jak zpracovat rajčata
Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něja...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozřej...