Poslední články v magazínu
Cibulové kroužky: smažená chuťovka k pivu a vínu
Pikantní, křupavá a do zlatohněda vypečená chuťovka, to jsou populární cibulové kroužky. Jejich největším producentem je ...
Jahodová marmeláda: jak ji mlsají na jihu a severu Evropy?
Červené bobulky jsou považované za jeden ze symbolů léta a smlsnout si na čerstvých jahodách, ať už se smetanou či bez je...
Recept na cupcakes: dortíky do hrnečku, které si zamilujete!
Před pár lety ovládly cupcakes pekařský svět a není divu. Malé zdobené dortíky jsou krásné na pohled, výtečně chutnají a ...
Tipy na dárky pro tatínky. Oslavte Den otců dobrým jídlem a pitím!
Druhou květnovou neděli se již tradičně slaví Den matek. Otcové však nepřijdou zkrátka, protože i oni mají svůj den, kter...
Křepelčí vejce na talíři. Proč je zařadit do jídelníčku?
Dříve byla křepelčí vejce považovaná za exkluzivní delikatesu, dnes už jde o zboží běžně dostupné. Na pohled jsou drobná ...
Olomoucké tvarůžky: aromatický sýr pro štíhlou linii
Přírodní zrající sýr z nízkotučného tvarohu známý jako Olomoucké tvarůžky, je českou specialitou. Upoutá nejen krásně zla...
Top nealkoholické drinky pro letní sezonu roku 2022
K létu patří zábava, koupání, teplo i grilování a pobyt s přáteli. Právě vysoké letní teploty si žádají především drinky ...
Cake pops: dobrota ve tvaru lízátka pro Den dětí
První červnový den tradičně patří dětem a nese se ve znaku zábavy a společenských akcí. Mezi oblíbené drobnosti, kterými ...
Bezové mámení začíná. Startuje sezona oblíbené léčivky!
Bez černý je tradiční léčivkou, která se používá už po staletí. Lidé ve středověku mu připisovali čarodějnou moc a věřili...
Top omáčky k chřestu. Vyzkoušejte teplé i studené varianty!
Chřest odjakživa platí za tak trochu luxusní potravinu. Jeho pěstování je velmi náročné, vyžaduje písčité půdy a ruční pé...
Kardiologie a neurologie neustále zintenzivňují spolupráci v oblasti monitoringu pacientů chytrými technologiemi
Po infarktu myokardu je u nás cévní mozková příhoda druhou nejčastější příčinou úmrtí. Její výskyt se zvyšuje s věkem, al...
3 druhy jarní listové zeleniny pro zdraví
S jarem startuje úrodná doba roku a na pulty obchodů se dostává sezónní ovoce a zelenina. Od května si tak můžeme pochutn...
Ředkvičky pro zdraví i hubnutí. Vyzkoušejte tyto snadné recepty
Malé narůžovělé či žluté hlízy ředkviček jsou křupavé, zdravé a velmi chutné. Původně se tato zelenina pěstovala v asijsk...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Peče celá země: jaké plány má vítězka provoněné soutěže?
V sobotu mohli příznivci pečení sledovat finále druhé řady pekařské show Peče celá země. Vybrat vítěze nebylo pro porotce...
Top ovocné koláče pro jarní a letní dny
Kulaté nebo hranaté, kynuté či nepečené… Ovocné koláče se dají připravovat po celý rok, ale jejich sezóna vrcholí na jaře...
Recept na banana bread z mandlové mouky
Máme pro vás recept na banánový chléb z mandlové mouky. Jednoduchý recept, kterým můžete nahradit sladké pokrmy z obilné ...
Květen patří mangoldu. Znáte tuto zajímavou zeleninu?
Sezónní kalendář ukazuje, že v měsíci květnu začíná sezóna mangoldu. Zeleniny, která se hodí pro přípravu salátů, polévek...
Labužníci si libují, opět je tu chřestová sezóna.
Na chřestu si pochutnávali lidé odedávna. Ve starověkém Egyptě nebo v Číně, také Řekové a Římané. A dnes je Čína největš...
Kopr je skromná a nenápadná bylinka, víte ale že je velmi užitečná?
Je jaro, všechno kolem nás se začíná zelenat. My, co máme zahrádku a pěstujeme na ní nejen krásné květiny a ovocné stromy...
Čokoládové tyčinky podle Peče celá země. Vyzkoušejte Veroničin tropický recept!
Voňavá pekařská show Peče celá země jde pomalu a jistě do svého závěru. V sedmém díle soutěž opustil Zdeněk a nechal tak ...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Pravý hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to po...
Léčivé rostliny, které si snadno vypěstujete doma v truhlíku
V dnešním rozhoupaném světě je skvělé být soběstačný v co nejvíce oblastech života. Víc než pro něco jiného to platí pro ...
Čarodějnické mlsání. Které dobroty připravit na ohni?
Večer a noc na přelomu dubna a května patří zábavě, kterou známe jako "pálení čarodějnic." Oblíbená je u dětí i dospělých...
Dezert Pavlova: nadýchané bezé s příběhem
Lehký jako vánek, sladký jako láska - to je světově proslulý dezert Pavlova, který nese jméno slavné ruské baleríny. Nadý...
Sezóna rebarbory se blíží. Kdy ji sbírat, a jaké dobroty z ní připravit?
Rostlina reveň vlnitá, která je známá především pod názvem rebarbora, je v zahradě poznat na první pohled. Její vzhled je...
3 tipy, jak zužitkovat velikonoční vajíčka natvrdo
Velikonoce jsou za námi a v některých domácnostech zbyla kromě jarní výzdoby i koleda v podobě spousty vařených vajec. Př...
Čarodějnice, Filipojakubská nebo Valpuržina noc je dnes už spíše oslavou jara, než svátkem s dávnými pohanskými kořeny.
Noc z 30. dubna na 1. května má mnoho významů a několik názvů. Kořeny má až v keltském svátku Beltain. V tento den Keltov...
Jsou elektrokola dobrou volbou na cestě za vysněnou figurou?
Jízda na kole se řadí mezi nejlepší formy kardio cvičení se spoustou benefitů jako například posílení svalů, zlepšení srd...
Microgreens – zdravým nabitá stará novinka časů budoucích
Pokud ještě netušíte, co to microgreens jsou, tak byste měli sakra zpozornět, protože jde o naprosto fantastickou věc, kt...
Jeden jogurt denně? Zakysané výrobky nám totiž prospívají.
Máte rádi jogurty a jíte je pravidelně? Pak jste na správné cestě ke zdravějšímu jídelníčku. Jenže jogurtů je dnes už tol...
Jarní recepty: proč přidávat do pokrmů kopřivy?
Teplejší počasí láká k procházkám v přírodě, a také ke sběru prvních jarních léčivek. Mezi ně bezesporu patří i kopřiva d...
Kimchi: korejská kvašená pochoutka, která prospívá zdraví
Ke korejské kultuře patří kimchi podobně jako rýžové knedlíčky či nudlové pokrmy. Jeho základ tvoří kvašené pekingské zel...
Buchty proti bombám
Buchty proti bombám je iniciativa, která chce pomáhat uprchlíkům před válkou na Ukrajině. Za tímto volným sdružením stojí...
Pět tipů, jak mít na jaře snadno uklizeno
Příroda se zelená, přichází jaro a to je nejlepší doba uspořádat pořádný úklid domácnosti. Aby bylo vaše snažení co nejef...
V pořadu Peče celá země pletli vánočky. Vyzkoušejte nejlepší soutěžní recept!
Soutěžící se v sobotním díle Peče celá země potýkali s dalším nelehkým úkolem, přípravou vánoček. Sladké pečivo z kynutéh...
Všechno co chcete vědět o letošních Velikonocích
Možná ne tak úplně všechno, ale i tak si zkusme připomenout to hlavní. Tak především, končí doba půstu, který trval dlouh...
Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Kdo z nás nemá rád dobrou domácí sekanou. A co teprve karbanátky! Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové ku...
Šesté narozeniny Jam and Co.
V Krymské bude zase jednou veselo! Čtvrté a páté narozeniny se slavit nemohly, a tak je tady příležitost vzdát hold lidem...
Ocet není jen okyselující přísada v kuchyni, víme toho o něm víc.
Není tak dávno doba, kdy se ocet používal hlavně jako dezinfekce, odstranovač pachů, a přírodní čistidlo. Dnes už, díky r...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Co jste o burákovém másle možná nevěděli a pár tipů do kuchyně i koupelny
Plody podzemnice olejné, které známe pod názvem arašídy nebo lidově buráky, byly v našich končinách dlouho známé pouze ja...
Tomel, churma, kakichurma, čínská švestka. Několik z mnoha názvů pro „božské“ ovoce - kaki
Kaki, botanickým názvem Diospyros, neboli Diovo ovoce, pochází z Číny. Je to oranžový plod tomelu japonského (Diospyros k...
Jarní únava? Tipy, které vám vrátí energii do žil
Sluneční paprsky je vidět čím dál častěji, začíná se oteplovat, pupeny raší, ptáci zpívají, příroda se pomalu, ale jistě ...
Nebojte se jíst a netrapte se dietami, prostě jezte správně.
Je každé vaše jídlo spojené s obavami, že po něm určitě zase přiberete a vlastně byste měli spíše trochu zhubnout? Nebo ...
Den svatého Patrika: zelený svátek, který láká nejen na pivo
V Irsku, ve Velké Británii, ale i v některých dalších částech Evropy, a také za mořem, vycházejí 17. března do ulic davy ...
Knedlíky mohou být jednoduše obohacené o vlákninu a ochuzené o kalorie
Po zkušenosti z reakcí cizinců je zřejmé, že kynutý knedlík je za hranicemi střední Evropy velká neznámá. A to si pochutn...
Jaro za dveřmi, za oknem a v kuchyni
Nebude to dlouho trvat a máme tu zase jaro. Svět se zazelená, příroda se začne probouzet a vonět. A ten, kdo má zahrádku,...
Fanoušci pečení zbystřete. Startuje druhá řada provoněné soutěže!
Kulinářská show Peče celá země se dočkala druhého pokračování a o titul nejlepšího amatérského pekaře letos zabojuje dvan...
4 potraviny, které podporují funkci ledvin
Letos oslavíme 8. března nejen Mezinárodní den žen, ale také Světový den ledvin, který poukazuje na problematiku onemocně...