Dokonalé vaření s remoskou

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Dnes máme na výběr z mnoha moderních elektrických a plynových spotřebičů, s kterými uvaříme a upečeme cokoliv si kdo z nás zamane. Na pečení máme domácí pekárny, elektrické a plynové trouby, horkovzdušné fritézy, mikrovlnné trouby, pečící pánve atd. Na vaření zase sporáky s indukční, sklokeramickou, elektrickou či plynovou deskou, pomalé hrnce, tlakové hrnce, rýžovary, multifunkční hrnce, parní hrnce, toustovače, topinkovače, elektrické grily, elektrické pánve, vaflovače a to ještě zdaleka nejme u konce.

A je tu samozřejmě remoska. Remoska nás v kuchyních doprovází už přes šedesát let. Pekly v ni už naše babičky. Mnozí z nás ji ještě mají doma. Tu starou, spolehlivou. Vlastně se za ty roky téměř nezměnila. Samozřejmě že vypadá trochu jinak, má modernější design, ale pořád v ní poznáváme tu známou klasickou remosku naší mámy. Dnes si můžete vybrat remosku s nepřilnavým teflonovým povrchem, nebo tu klasickou, nerezovou. S okénkem ve víku nebo bez okénka. Taky máte na výběr ve velikostech. Jiná remoska se bude hodit pro velkou rodinu, jiná zase pro jednoho nebo pro dva.

Dnešní remoska je stále mnohem levnější než ostatní spotřebiče a hlavně má až několikanásobně menší spotřebu, než například klasická trouba, příkon má pouhých 400 až 600 W. Což je samozřejmě velká výhoda, a nejen pro toho, kdo vaří denně. To ale zdaleka není všechno v čem nám může být remoska skvělým pomocníkem. V remosce upečete cokoliv, jakékoliv maso, koláče, buchty, chleba, mazance, rohlíky, prostě všechno. Je skvělá při přípravě zapékaných pokrmů. Můžete v ní ale uvařit i celý oběd, třeba snadno a bez několika dalších hrnců připravit výborné rizoto, nebo uvařit dušenou zeleninu. Můžete v remosce upéci maso současně s brambory, můžete v ní upéct křupavé hranolky bez tuku, snadno a jednoduše v ní připravíte sekanou, karbanátky, řízky, bramboráky. Snadno a i s minimálním množstvím tuku si připravíte dietní jídlo. Lze v ní také jednoduše rozpékat i rozmrazovat.

Pro své malé rozměry je remoska velice skladná a hlavně přenosná. Můžete si ji vzít s sebou klidně na dovolenou a připravit si svoje dietní jídlo, pokud to potřebujete. Remoska nepotřebuje žádnou zvláštní údržbu. Pečící nádoba je snadno omyvatelná i v myčce a víko stačí otřít.


Pokud jste remoskový začátečník, najděte si třeba kuchařku speciálně pro remosku, a vyzkoušených nových receptů na přípravu jídel v remosce je spousta. Ale vařit v remosce je snadné, jak brzy poznáte sami.

Jestli remosku ještě nemáte, měli byste o ní začít přemýšlet. Věřte tomu, že vaření v remosce se vám bude líbit. Ušetříte čas i peníze, a pokrmy z remosky budou všem chutnat. Tenhle všestranný univerzální pomocník vám v kuchyni určitě nebude překážet.


Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dokonalé vaření s remoskou, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Dokonalé vaření s remoskou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu: dokonalé, vaření, remoskou.


×