Poslední články v magazínu
Avokádo: důvody, proč si ho zamilovat a pár tipů z kuchyně
Z ovoce, které je původem z Mexika, se využívá dužina, která je velmi chutná. Z vnitřku avokáda se připravuje výtečný dip...
Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!
Zapečené brambory jsou francouzská klasika, která si získala popularitu i mimo hranice země galského kohouta. V tomto sna...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Venku zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své příliš nepřišli, snad b...
Dokonale křupavé hranolky bez smažení? Vyzkoušejte následující tip!
Zmrazené předsmažené polotovary sice příliš neprospívají našemu zdraví, ale občas se přeci jen mohou objevit na jídelníčk...
Kustovnice čínská: návod, jak vyrobit pesto s přidanou hodnotou
Plody kustovnice čínské, které jsou známé také pod názvem goji, platí díky svým účinkům na lidský organismus za superpotr...
A je tu zase burčák. Tak jako každý rok.
Burčáková sezóna je tady. Jako každý rok, od 1. srpna do konce listopadu dozrávají postupně různé odrůdy vinné révy, a ta...
Domácí rajčatová omáčka jako od Itala
Sugo, neboli omáčka z rajčat, tvoří v Itálii základ jídelníčku. Používá se jako omáčka na pizzu, jako základ omáček na tě...
Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce
Na první pohled se může zdát, že o polévky není v teplých letních dnech příliš velký zájem, ale pokrm, který často předch...
Tipy a triky od profesionálů na dokonalé smažené řízky
Mohlo by se zdát, že připravit takový smažený řízek není žádná věda, a že s tím si poradí i začínající kuchař bez velkých...
Top marinády pro grilované vepřové maso
Úprava masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit výtečný oběd, večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat ...
Cuketová sezona vrcholí. Jak zeleninu skladovat a co z ní připravit?
Sezona cuket je v plném proudu, a protože jde o zeleninu dobře plodící, není dobrých receptů na jejich zpracování nikdy d...
Recepty na nepečené cukroví bez cukru aneb po těchto dobrotách prostě nepřiberete
Slyšeli jste, že je vánoční nepečené cukroví zdravější a dietnější? Zjistěte, jak je to s “nepřítelem” cukrem a jaké dobr...
Úklid bez chemie: domácí univerzální čisticí prostředek
Ani v létě se bohužel nevyhneme úklidu domácnosti a je jasné, že bez potřebných čisticích prostředků jde očista domovů je...
Domácí müsli tyčinky: super energie na cesty!
K létu patří výlety a cestování, ať už pěšky, na kole či v dopravních prostředcích. Co ale sbalit k jídlu, aby v batohu n...
Levandulový sirup pro alko i nealko nápoje
Fialové lány levandule máme spojené především s oblastí francouzské Provence. Ta na jaře přitahuje turisty kvetoucími man...
Horké a voňavé levandulové léto
Taky máte letos na zahrádce tak velikou úrodu levandule, že už nevíte co s ní? V českých podmínkách se nejlépe daří levan...
Mražené osvěžení s chutí oblíbeného aperitivu. Aperol nanuk!
Léto je prostě skvělé a nabízí spoustu možností. Díky příznivým teplotám a delší době slunečního svitu si lze dosyta užív...
Stravování v horkých dnech: letní saláty do patnácti minut!
Teploty v České republice stoupají nad třicítku a v horkém počasí klesá chuť na teplé pokrmy i na to, je vůbec začít přip...
Káva není a nebude fast food
Pití kávy je zvyk spojený především s chvilkou pohody a odpočinku, se setkáním s přáteli, je to i společenská záležitost ...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
Letní měsíce jsou bohaté na sklizeň nejrůznějších druhů ovoce. Velké popularitě se těší například peckoviny, konkrétně t...
Nejšťavnatější ovoce léta - meloun
Meloun vodní, s červenou dužinou, se semínky nebo bez, plný sladké voňavé šťávy, kdo z nás by si na něm rád nepochutnal. ...
Top ledové čaje pro letní osvěžení
Sluneční paprsky pálí a s rostoucími teplotami se zvyšuje i potřeba pít. Mezi oblíbené nápoje pro letní osvěžení je dobré...
Ovocné a zeleninové šťávy v létě
Denní teploty překročily třicítku, slunce pálí a žhne, začalo tolik očekávané léto. Prázdniny, dovolená, koupání a vodní ...
Káva: lahodný nápoj i prostředek pro zkrášlení
Ranní šálek kávy je pro spoustu lidí rituál, bez něhož se neobejdou. Černý nápoj s hořkou chutí je populární už po několi...
Zeleninové polévky jako předkrm, hlavní chod, nebo svačina?
Jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Tedy, alespoň by měly být. Z mnoha důvodů. Především jsou zdravé. Když s...
Top jahodové dobroty: džem, limonáda i zmrzlina
Sezona jahod je v plném proudu a červené ovoce zaplavilo stánky u silnic, pulty v obchodech i záhony na zahradách. Ovoce ...
Švýcarské rösti trochu netradičně
Pokrmy z brambor jsou v evropské kuchyni velmi populární. Často se podávají v podobě přílohy, která může mít vařenou, peč...
Oslaďte si život bez cukru
Že příliš mnoho bílého cukru našemu zdraví neprospívá, to víme nejspíš všichni a nejvíce asi ti, co se potýkají s chutí n...
Bezinkový sirup pro limonádu i alkoholický nápoj
Než se jaro přehoupne do léta, kvetou podél cest i zahrad keře se smrdutými béžovými květy. Rostlinu se však nevyplatí s ...
Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat
Patří k nejoblíbenějším omáčkám v Itálii – pesto. Jeho využití je široké. Pesto dochutí těstoviny, pomazánky, omáčky, pod...
Jahodový likér nejen pro milovníky sladkého ovoce
Sezona jahod je závislá na počasí, proto se může její start každý rok trochu lišit. Sklizeň jahod obvykle probíhá v obdob...
Jak správně nakupovat brambory
Vypadá to jednoduše, ale je tam přece jen několik důležitých detailů, kterých si musíme při kupování brambor všímat. Vím...
Bezmasé řízky z květů? Vyzkoušejte kosmatice!
Řízky jsou v našich končinách velmi populární pokrm a prim hraje zejména jejich vepřová a kuřecí varianta. Smažit se dá i...
Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
Bohatě obložená placka z kynutého těsta si našla miliony fanoušků po celém světě. Tento slaný koláč máme spojený předevší...
Blanšírování: Tajemství zdravé a chutné kuchyně
Blanšírování je jednoduchá, ale zároveň geniální technika tepelné úpravy potravin, která si zaslouží mnohem více pozornos...
Melouny na scéně. Které dobroty z nich připravit?
K teplému počasí melouny prostě patří! Ne nadarmo vychází jejich hlavní sezona právě na letní měsíce. Kulaté tykve se sla...
Brainfood: jídlo, které nastartuje mozek
Pro podporu činnosti mozku se dají koupit potravinové doplňky v lékárně, které slibují hory a někdy i doly. Sice fungují,...
Neobejdete se bez masa? Vyberte si tentokrát rybí nebo krůtí
Že jsou ryby zdravé a obsahují látky potřebné pro náš organizmus, to je notoricky známá věc. Ale víte, že také krůtí maso...
Vyvážená snídaně: recepty pro kvalitní start do nového dne
Kdo chce mít přes den dost energie, ale i ten, kdo chce zhubnout, by se měl stravovat pravidelně a vyváženě. Snídaně je p...
5 důvodů, proč jíst „nejen“ na jaře mrkev
Zelenina je zdravá, to ví každé malé dítě. Existují ale takové druhy, které platí za příliš obyčejné a lidé mají tendenci...
Milujeme chřest. A jeho sezóna se právě rozbíhá.
Milovníci této křehké, jemné a lahodné zeleniny samozřejmě vědí, že chřestová sezóna trvá od dubna do června. Je krátká a...
Dárek z lásky: sladký moučník jako poděkování pro maminku
Druhou květnovou neděli dostanou děti opět šanci ukázat svým mámám, jak moc je mají rády. Slaví se Den matek, jehož tradi...
Kefír: výtečný nápoj a cenný zdroj probiotik
Kvašení čili fermentace se v posledních letech vrátilo na výsluní, a tímto procesem lze upravovat zeleninu, ovoce, ale ta...
Grilovací sezóna je za dveřmi. Jaké koření budete určitě potřebovat?
A už to tu bude zase, kdo by se netěšil na grilování venku, na zahradě, na terase, nebo někde uprostřed přírody. To nás b...
Květen je měsíc lásky a rozkvetlé přírody, ale nejen to
Že v květnu slavíme prvního (Svátek práce) a osmého (Den vítězství), je notoricky známo. Kromě toho je tu také 5. květen ...
Top banánové recepty pro celý den
Za minulého režimu byly banány luxusním zbožím, na které se stály fronty. Dnes už je toto exotické sladké ovoce běžně k d...
Datum spotřeby a minimální trvanlivost. Co přesně označují?
I dobré hospodyňce se občas stane, že nalezne v lednici nebo ve spižírně potraviny, které mají prošlé datum minimální trv...
Jarní počasí nás inspiruje k tomu, pozvat si jaro i do bytu
Konec mrazivých a šedivých rán, konec mlhavých plískanic přes den, odložíme kabáty a péřovky a začneme se chystat na jaro...
Hlíva ústřičná si velmi rychle našla cestu do kuchyňských receptů na celém světě
Možná ji dobře znáte, možná z ní i vaříte, ale určitě už jste o ní alespoň slyšeli. Hlíva ústřičná je celosvětově známá h...
5 důvodů, proč jíst na jaře chřest
Sezona této jedinečné zeleniny tradičně startuje v polovině dubna a milovníci chřestu se už jistě nemohou dočkat, až si k...