Sdílet:

Recepty na skvělá jídla


Přemýšlíte co dnes vařit? Nechte se inspirovat našimi recepty. Recepty, které vám nabízíme jsou vybírány zkušenými profesionály v oboru gastronomie. Vařte s námi a dobře se najíte!

Naše nové recepty

Bramborová polévka s koprem
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborová polévka s koprem

Bramborová polévka se stala evergreenem mezi polévkami a nutno říct, že zaslouženě, neboť se jedná o sytou a jednoduchou ...

Hrachová polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Hrachová polévka

Hrách jakožto celosvětově rozšířená plodina je příčinou toho, že hrachová polévka se konzumuje na mnoha místech světa. Tí...

Polévka z droždí
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z droždí

Polévku z droždí dělávaly už naše babičky a určitě věděly proč. Drožďová polévka totiž obsahuje spoustu vitaminu B a má t...

Česneková polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Česneková polévka

Česneková polévka, neboli česnečka patří mezi stálice kuchyní i hospod. Jde o zázračnou polévku, která nejenže zahřeje, a...

Bramborová polévka s mrkví na másle
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborová polévka s mrkví na másle

Bramborová polévka je v tomto receptu ve slušivém provedení s mrkví a máslem, což by teoreticky měly ocenit zejména děti....

Polévka z červené čočky
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky je zdravá a hodí se do každého jídelníčku už pro snadnou a rychlou přípravu. ...

Houbové knedlíčky
Uložit recept!
recepty
recepty

Houbové knedlíčky

Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, pře...

Pečená husí stehna
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená husí stehna

Pečená husí stehna můžeme podávat klasicky se zelím a knedlíky. Také jsou ale výtečná třeba s opečenou bramborovou kaší....

Nepečené cukroví z jedlých kaštanů
Uložit recept!
recepty
recepty

Nepečené cukroví z jedlých kaštanů

Nepečené cukroví z jedlých kaštanů je trochu netradiční, ale nejen o Vánocích jím můžete příjemně překvapit. Chutná výte...

Smetanová polévka s medvědím česnekem
Uložit recept!
recepty
recepty

Smetanová polévka s medvědím česnekem

Smetanová polévka s medvědím česnekem nám přijde vhod s příchodem chladných sychravých podzimních dní. Je sytá a když k n...

Kysané zelí jako příloha
Uložit recept!
recepty
recepty

Kysané zelí jako příloha

Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...

Americké brambory se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Americké brambory se sýrem

Americké brambory s parmezánem jsou výtečnou přílohou k pečeným a grilovaným masům. Ale kdo maso mít nemusí, tak si na ni...

Brokolicová polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka je jemná, lahodná a plná vitamínů. A jak je brokolice zdravá, všichni dobře víme....

Polévka z uzeného masa
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z uzeného masa

Polévka z uzeného masa se výborně hodí ve chvíli, kdy vaříte uzené maso k obědu, protože lze vývar z masa použít na jedno...

Okurková pomazánka s koprem
Uložit recept!
recepty
recepty

Okurková pomazánka s koprem

Okurková pomazánka s koprem je snadná, rychle připravená a dobrá. Navíc svěže voní koprem a letní salátovou okurkou....

Polévka z červené řepy
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy je hustá, zdravá, pikantní a s kouskem čerstvého nebo opečeného pečiva může být výbornou večeří....

Šunková pěna
Uložit recept!
recepty
recepty

Šunková pěna

Lehká pěna má krásnou růžovou barvu a výborně chutná namazaná na čerstvém pečivu. Hodí se také do sendvičů a jako pomazán...

Slaný koláč s cuketou
Uložit recept!
recepty
recepty

Slaný koláč s cuketou

Slaný koláč s cuketou je tak dobrý, že se po něm jen zapráší. A v sezóně cuket je to jeden z mnoha receptů, jak na ně....

Parmezánové rizoto
Uložit recept!
recepty
recepty

Parmezánové rizoto

V Itálii se rizoto připravuje z rýže Arborio nebo třeba Carnaloni. Jde o takové druhy rýže, které mají vyšší obsah škrobu...

Houbová pizza
Uložit recept!
recepty
recepty

Houbová pizza

Tradiční italský pokrm obložený houbami chutná skvěle nejen na podzim, kdy je sezona hub. Pro ozdobu pizzy jsou vhodné hř...

Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Těstoviny s hříbkovou omáčkou

Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...

Houbová nádivka do drůbeže
Uložit recept!
recepty
recepty

Houbová nádivka do drůbeže

Kuře má samo o sobě trochu sušší maso, ale když se upeče společně s nádivkou, ztratí i tento handicap. Drůbež nadívaná ho...

Kaštanová nádivka
Uložit recept!
recepty
recepty

Kaštanová nádivka

Kaštanová nádivka a velký pečený krocan. Tak to asi všichni známe. Ale tuhle skvělou nádivku z jedlých kaštanů můžete pou...

Jehněčí na jehle
Uložit recept!
recepty
recepty

Jehněčí na jehle

Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být ...

Švestková omáčka
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestková omáčka

Švestková omáčka se hodí k tvarohovým nákypům nebo třeba k lívancům. Někteří kuchaři ji také doporučují k pečené huse....

Salát z červené řepy
Uložit recept!
recepty
recepty

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy můžeme podávat jako přílohu k pečeným a grilovaným masům, nebo ho doplníme pečivem a máme lehký a zd...

Perník s kandovaným ovocem
Uložit recept!
recepty
recepty

Perník s kandovaným ovocem

Perník s kandovaným ovocem můžete ve finále ozdobit kávovou nebo čokoládovou polevou a ozdobit podle chuti. Konečný výsl...

Hruškové chutney
Uložit recept!
recepty
recepty

Hruškové chutney

Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní...

Nakládané houby v octě
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládané houby v octě

Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...

Sýrová omáčka
Uložit recept!
recepty
recepty

Sýrová omáčka

Omáčka plná sýru se hodí na těstoviny i maso. Její příprava je velmi jednoduchá, zvládnou ji i děti, kterým velmi chutná....

Zapečené kapie plněné mozzarellou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené kapie plněné mozzarellou

Zapečené kapie plněné mozzarellou připravíme snadno a rychle v troubě. Je to vynikající předkrm, nebo s pečivem lahodná s...

Brambory na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory na paprice

Brambory na paprice s uzeninou, to je jednoduché a moc dobré jídlo. A jeho velkou výhodou je to, že ho připravíte v jedn...

Hrnkový koláč se švestkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hrnkový koláč se švestkami

Hrnkový koláč se švestkami je rychlý moučník a uvidíte, že se po něm jen zapráší. V sezóně zralých švestek si na něm může...

Rybízový likér
Uložit recept!
recepty
recepty

Rybízový likér

Koláče napečeny, marmelády uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přich...

Domácí hruškový pudink
Uložit recept!
recepty
recepty

Domácí hruškový pudink

Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ...

Hruškový crumble
Uložit recept!
recepty
recepty

Hruškový crumble

Ovoce a drobenka, to je základ receptu na dezert jménem crumble, který je doma na Britských ostrovech. Pro velmi snadnou ...

Hruškový kompot
Uložit recept!
recepty
recepty

Hruškový kompot

Pochutnat si v zimě na hruškovém kompotu ovoněném skořicí a hřebíčkem, je slast. Kdo je fanouškem tohoto ovoce, má nejvyš...

Dušené bílé zelí s mletým masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené bílé zelí s mletým masem

Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...

Červené pesto
Uložit recept!
recepty
recepty

Červené pesto

Hutná omáčka, která se nejčastěji používá k dochucování těstovin, se tradičně vyrábí ze směsi bazalkových lístků, parmezá...

Steak s medovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Steak s medovou omáčkou

Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....

Houbová omáčka
Uložit recept!
recepty
recepty

Houbová omáčka

Smetanová omáčka z hub se velmi dobře hodí například k těstovinám, zejména širším nudlím, kterým se říká tagliatelle. Ten...

Losos s hřiby
Uložit recept!
recepty
recepty

Losos s hřiby

Když se spojí chutný losos s aromatickými houbami, nemůže vzniknout špatný pokrm. I když jde o jídlo trochu hutnější, k p...

Slané závitky z listového těsta
Uložit recept!
recepty
recepty

Slané závitky z listového těsta

Slané závitky z listového těsta rychle upečeme jako malé pohoštění pro návštěvu. Jsou jednoduché a náplň můžeme změnit po...

Švestkový koláč
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestkový koláč

Srpen a hlavně následující měsíc září patří ovoci s nádhernou fialovou barvou - švestkám! Když je přidáte do koláče a pos...

Vepřový špíz s jablky
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky můžete připravit na grilu nebo v troubě. Přílohou může být zeleninový salát nebo čerstvé pečivo....

Bramborové placky se zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborové placky se zelím

Bramborové placky se zelím znaly už naše babičky. Receptů je na ně určitě spousta. Ten náš je vyzkoušený a chutnal nám....

Domácí kečup
Uložit recept!
recepty
recepty

Domácí kečup

Pokud je sezóna rajčat štědrá, nabízí se vyrobit si domácí kečup. Oproti tomu z obchodu přesně víte, co jste do něj dali,...

Dušená cuketa po maďarském způsobu
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušená cuketa po maďarském způsobu

K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozho...

Rajčata a papriky zapečené se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Rajčata a papriky zapečené se sýrem

Rajčata a papriky zapečené se sýrem připravujte v předehřáté troubě. Pokud zrovna nemáte goudu, můžete použít jakýkoliv j...

Pyré z jedlých kaštanů
Uložit recept!
recepty
recepty

Pyré z jedlých kaštanů

Pyré z jedlých kaštanů používáme na lívance, na palačinky, na promazávání dortových korpusů apod. Také ho můžeme přidáv...



×