Klasický bramborák recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí


Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho připravit i jako malé bramboráčky k masu.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 ml mléko - polotučné
  • 2 ks vajíčka
  • 1 kávová lžička kmín
  • 15 dkg mouka – hladká
  • tuk – např. vepřové sádlo nebo olej
  • cca 3 stroužky česnek – český
  • černý pepř – mletý
  • majoránka – sušená
  • sůl
  • 3 kg pěkné brambory


Způsob přípravy

Brambory zbavíme slupky. Na struhadle rozstrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu a zalijeme trochou mléka.

Vyklepneme dvě vajíčka. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám. Můžeme dát podle libosti.

Co dělá bramborák bramborákem? Majoránka. Přisypeme. Dáme ostatní koření a osolíme. Přisypeme hladkou mouku a zamícháme.

Na pánev si dáme trochu tuku. Naběračkou nandáme těstíčko a rozprostřeme. Opékáme z jedné a druhé strany.

Servírujeme např. s červenou paprikou, zelím apod.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Klasický bramborák recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Klasický bramborák.
Nebo hledejte podobné podle části názvu klasický bramborák .
Hledat podobné recepty na internetu jako Klasický bramborák

Kde najít informace



×