Poslední články v magazínu
Připravte si štědrovečerní večeři s předstihem - ušetříte čas i peníze…
Není ještě brzy na přípravu štědrovečerní večeře? Ne není, ušetříte si spoustu stresu, a snížíte plýtvání potravinami. Na...
Top 6 tipů pro přípravu zdravých jídel pro jednu osobu…
Žijete sami a potřebujete poradit jak se zdravě a přitom levně stravovat? Tento článek je vám šitý na míru. Dozvíte se ja...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
Polévky zahřejí organismus, snadno se konzumují i přenášejí a navíc léčí! Hrnek kvalitního vývaru dodá tělu potřebné živi...
Dnes zapomeňte na zdravé jídlo a oslavte svátek fast foodu!
Rychlý způsob stravování, který je typický pro konzumaci jídel ve fast foodech, není zrovna vzorem zdravého životního sty...
Co by ve vaší kuchyni nemělo nikdy chybět? Základní suroviny, ze kterých uvaříte kdykoliv
Stává se vám že spíž a lednička s mrazákem zeje prázdnotou, a najednou nemáte z čeho uvařit? Přijde nečekaná návštěva a v...
Otužování je klíčem k pevnému zdraví…
O prospěšnosti otužování věděli lidé už od dob Hippokrata. Při otužování lidé používali a stále používají vzduch, slunce ...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
S podzimem automaticky přecházíme na hutnější, ale hlavně teplá jídla. Už nás tolik nelákají čerstvé zeleninové saláty pr...
Sezona svařeného vína startuje. Vyzkoušejte alkoholickou i nealko variantu!
Zahřát zkřehlé tělo teplým voňavým svařeným vínem je prostě lebeda. Tento nápoj patří ve střední Evropě především k obdob...
Top 5 potravin, které pomáhají snižovat bolest kloubů…
Každodenní rutina může mít velký vliv na zdraví a stav vašich kloubů. Například výběr správných potravin, které zvyšují h...
Top 5 způsobů, jak zůstat v zimě fit a mít pevné zdraví…
Už je to tu zase! Roční období, kdy vzduchem vlají bacily a všichni se snaží udržet v teple. Zima se k nám plíží a my zač...
Svatomartinské tradice: proč se jí husy a pije mladé víno?
Nejen sníh je spojený s postavou Martina. Se svátkem tohoto světce souvisí i konzumace dobrého jídla a pití. Vždyť sama p...
Zklidní naši mysl, přináší uvolnění a prospívá srdci a cévám. Obyčejná procházka.
Kromě již uvedeného, každodenní procházka, byť je třeba jen krátká, prospívá našemu organizmu i z mnoha dalších důvodů. C...
Top 5 zdravých podzimních potravin, které byste rozhodně neměli opomenout…
Podzimní úroda zahrnuje různé druhy kořenové zeleniny a křehkého ovoce - ideální pro přípravu lahodných pokrmů, na kterýc...
Karel Voříšek o svobodě, otevřenosti, požitku z jídla a uzené kryse
Středočeský rodák po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nastoupil do Československé televize jako programov...
Dobrá zpráva! Do české kuchyně se vrací ghí
Ghí máslo, neboli přepuštěné máslo, slaví velký boom v našich kuchyních. A to zcela zaslouženě. Ghí je totiž našemu zdra...
Top recepty pro teenagery
O tom, že mladí lidé, kteří stojí před branami dospělosti, potřebují zvýšený příjem potravy, nelze pochybovat. Jejich nár...
Recept na palačinky. Vše o palačinkách od A do Z
Recept na palačinky představuje základní stavební prvek mnoha domácností stejně tak jako třeba dostatek toaletního papíru...
10 nejlepších českých foodblogů, které by vám neměly uniknout
Trend psaní o jídle a sdílení gastronomických zážitků má pravděpodobně původ v ustáleném slovním spojení – jíš očima. Pop...
Sůl nad zlato: Proč se bez soli v kuchyni neobejdete a kolik existuje druhů?
Sůl dodává jídlu dobrou chuť, ale jak přesně funguje, odkud se bere, k čemu slouží a proč je jí téměř v každém receptu po...
6 faktů o kávě, které jste možná nevěděli
Lákavá vůně kávy nechá jen málokoho bez odezvy a bez šálku tohoto moku si mnozí neumí představit začátek dne. Přinášíme v...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Tipy jak se naučit rychle krájet zeleninu: Ušetřete čas strávený v kuchyni…
Jednou z největších dovedností, kterých chceme v kuchyni dosáhnout, je krájení zeleniny a to nejen správně, ale i rychle....
Aktualita – nová doporučení ohledně denní dávky vitaminu C
Nově zveřejněná studie Evropského úřadu pro bezpečnost potravin stanovuje doporučenou hodnotu pro příjem vitaminu C na 80...
Top 7 přírodních tipů na zlepšení imunitního systému...
Imunitní systém je základní obranný mechanismus našeho těla, který bojuje s choroboplodnými zárodky a udržuje nás zdravé....
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
Tenký chléb zvaný focaccia má těsto podobné pizze a stejně jako tuto oblíbenou italskou pochoutku, ho lze obložit zelenin...
Doplňky stravy, které na podzim posilují imunitu, bojují proti alergiím, nízké energii a změnám nálady…
Podzim je čas kdy je třeba vytáhnout vlněné svetry, uvelebit se v rodinném kruhu a popíjet teplé nápoje místo studených. ...
Halloweenské dýně: jak to zařídit, aby vydržely co nejdéle?
Svátek Halloween se kvapem blíží a s ním i den Všech svatých, který známe pod lidovým názvem dušičky. O strašidelnou atmo...
Top 10 faktů, které jste nevěděli o dýních…
Dýně je oblíbeným podzimním symbolem. Věděli jste například, že je dýně na světě neuvěřitelných 5000 let? Dýně, která je ...
Těstoviny se v naší kuchyni připravují velmi často. Známe je dobře?
Příloha, kterou můžeme použít takřka ke všemu. K masu i k zelenině. A nejen příloha. Těstoviny jsou hlavní složkou mnoha ...
Top 5 tipů pro zdravý podzim: Zdraví díky starobylé moudrosti ájurvédy…
Starobylá moudrost ájurvédy učí, že bychom se měli řídit sezónními rytmy, abychom byli v souladu s přírodními cykly. To z...
Průvodce dýněmi a co z nich připravit. Sezóna této zeleniny právě vrcholí!
Na podzim se příroda začne barvit do tónů žluté, oranžové a podobné odstíny zdobí také sezónní zeleninu - dýně. Jejich sk...
„Nechť potrava je vaším lékem“ říkal už Hippokrates. A stále to platí.
Kdo z nás by se nechtěl dožít vysokého věku ve zdraví a v duševní pohodě? A můžeme pro to my sami něco udělat? Zdá se, že...
TOP 10 receptových stránek na českém internetu
Bez internetových magazínů si už neumíme představit náš život. A bez jídla života už vůbec není. Proto můžete na internet...
Jak pandemie ovlivnila stravovací návyky milionů lidí...
Pandemie COVID-19 je jednou z největších socioekonomických a zdravotních krizí, které svět zažil. Ať už z finančního nebo...
Top veganské podzimní recepty
Venku se zřetelně ochlazuje a s chladnějším počasím přichází i změna jídelníčku. Místo ochlazujících pokrmů, které domino...
Recept na palačinky jako součást špionážního thrilleru
Palačinky a recepty na ně patří k základním pilířům každé běžné české domácnosti, jenže i přes mohutnou oblíbenost a rozš...
7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
Někomu velmi chutná, jiný ho nemůže ani cítit – česnek. Jeho vůně i chuť jsou velmi intenzivní a tohle koření umí skvěle ...
Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…
Seznamte se s nejpodceňovanější zeleninou podzimu a připravte si z ní delikátní recepty. Dýně a máslová dýně jsou považov...
Zajímavosti o medu: může se dávat do horkého čaje?
Je asi nejstarším sladidlem na světě – med. Pro včely znamená tato zlatavá tekutina hlavní zdroj živin, a aby vznikl jede...
Obezita – epidemie třetího tisíciletí, na kterou je i covid slabý odvar
Obezitě, hezky česky otylosti se někdy říká epidemie třetího tisíciletí. Doba nicnedělání, řídké pohybové aktivity a všud...
Top 5 podzimnich potravin, které mohou pomoci posílit vaši imunitu v období nachlazení a chřipky…
Podzimu přináší mnoho oblíbených jídel a nápojů, ale také je signálem začátku chřipkové sezóny. Údaje ukazují jasně, že c...
Test mražených filé a filetů. Které vyšly jako nejlepší?
Mražené filé nebo filety jsou velmi oblíbeným jídlem u dětí, které na nich láká jednoduchost chutě a „uživatelsky“ příjem...
Mlsání bez výčitek: 5 tipů na zdravé a chutné svačinky
Nejen pro ty, co řeší nějaké to kilo navíc, přinášíme tipy na zdravé svačinky, které uspokojí žaludek i chuťové buňky. I ...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Končí léto plné slunce a tepla? Říjen sice hlásí příchod podzimu, ale ten má také svá kouzla.
Se svátkem svatého Václava 28.září je jasné, že léto je pryč, a s říjnem už definitivně přichází podzim. Bývá už chladno ...
Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni
Vrcholná sezóna grilování sice patří létu, ale i na podzim je jídlo připravené na grilu velmi příjemným zpestřením jídeln...
Narcis – jak ho poznat, nezabít a třeba začít mít rád
Tentokrát nebudeme psát o jídle, chutích a vůních či jiných gastronomických zážitcích. Ani se od nás nedozvíte, kde hleda...
Top polévky pro podzimní dny
Začátek podzimu bývá pro imunitu náročnějším obdobím, a proto je jí třeba pomoci a správně ji připravit na podzimní plísk...
Nejmastnější a nejškodlivější smažené brambůrky na trhu
U smažených brambůrků je nejdůležitější sledovat množství jedovatého akrylamidu, který vzniká při průmyslové výrobě bramb...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...