Poslední články v magazínu
Pastiňák: Královská zelenina nejen zimní sezóny…
Pastinák je nenápadná zelenina a je plná milého překvapení. Dokáže skvělé vnést do každého pokrmu sladkost, škrobovitost ...
Světlonoška Lucie: proč mělo být na její svátek uklizeno?
Třináctého prosince slaví svátek Lucie a lidové rčení praví, že se v tento den zkracuje noc, ale neprodlužuje den. Tento ...
Top 5 rad jak hostit sváteční hosty jako profesionál a bez stresu…
Pokud chcete na své hosty o letošních svátcích udělat dojem, není to jen o jídle, které položíte na stůl, ale o celkové p...
Jmelí jako jeden ze symbolů Vánoc. Proč se věší nad dveře?
Zelené, postříbřené či pozlacené větvičky jmelí patří k vánočním svátkům podobně jako stromeček. Jsou symbolem klidu, poh...
Zdravá vůně vánoc - koření
Už od začátku prosince naše domovy voní zapálenými svíčkami, jehličím nebo purpurou, ale hlavně čerstvě napečeným cukroví...
Nápady na výzdobu vánočního stolu, který se stane ozdobou svátečního jídla…
Stůl je místem, kde se odehrává jedna z největších událostí vánoční slavnosti. Přinášíme tipy jak ho jedinečně dekorovat,...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
Pořad plný bylinek Herbář se na České televizi vysílá již od roku 2013. Herečka a zpěvačka Kateřina Winterová, která pořa...
Babské rady: jak vyčistit plech na pečení
Během adventu bývá v kuchyni hodně napilno. Při pečení vánočního cukroví dostávají zabrat nejen ruce kuchařek a kuchařů, ...
Vánoční aktivity pro děti aneb kdo si hraje nezlobí…
Zaměstnejte a zabavte své nejmenší během vánočních svátků aktivitami, které zaručeně poskytnou dokonalou rovnováhu mezi z...
Top 3 recepty na zdravé bezlepkové vánoční sladkosti…
Vánoční svátky a sladké dobroty jdou ruku v ruce. Zdravá varianta svátečních dezertů vás překvapí svou jednoduchostí a ch...
Základní těsta na nejoblíbenější vánoční cukroví
V mnoha kuchyních už se roztápí trouby a ve vzduchu se line sladká vůně vanilkového cukru a koření. Do Vánoc chybí už jen...
K Vánocům neoddělitelně patří ozdobený stromeček. Jaký bude letos u Vás?
Umělý nebo pravý? Někdo si bez tohoto kousku voňavé přírody přineseného z lesa na pár dní do bytu Vánoce neumí představit...
5 tipů na jedlé dárky
Vánoce se blíží a vyvstává otázka co nadělit blízkým a přátelům pod stromeček. Kupované dárky jsou prima, ale radost uděl...
Top 5 rad jak si o Vánocích udržet zdravé bříško…
Nemusíte se zcela vyhýbat požitkářství, abyste se během svátků cítili dobře. Pokud však některé z těchto postupů zavedete...
Několik typů na dárky k letošním Vánocům. Protože kniha, to je ten nejlepší dárek.
Slavnost bezvýznamnosti, jedna z mála knih, u kterých autor Milan Kundera svolil k jejich vydání v češtině, vyšla už loni...
Doba adventní: tipy, jak si ji užít co nejlépe
Čtyři týdny před Vánoci startuje advent a to znamená, že je na programu velký úklid i pečení cukroví. Přinášíme vám tipy,...
Top 4 geniálních nápadů, pro zařízení eko kuchyně…
Spojte střídmou eleganci, hravost a smysl pro udržitelnost. Přinášíme top 5 designových tipů jak si zařídit moderní kuchy...
Připravte si štědrovečerní večeři s předstihem - ušetříte čas i peníze…
Není ještě brzy na přípravu štědrovečerní večeře? Ne není, ušetříte si spoustu stresu, a snížíte plýtvání potravinami. Na...
Top 6 tipů pro přípravu zdravých jídel pro jednu osobu…
Žijete sami a potřebujete poradit jak se zdravě a přitom levně stravovat? Tento článek je vám šitý na míru. Dozvíte se ja...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
Polévky zahřejí organismus, snadno se konzumují i přenášejí a navíc léčí! Hrnek kvalitního vývaru dodá tělu potřebné živi...
Dnes zapomeňte na zdravé jídlo a oslavte svátek fast foodu!
Rychlý způsob stravování, který je typický pro konzumaci jídel ve fast foodech, není zrovna vzorem zdravého životního sty...
Co by ve vaší kuchyni nemělo nikdy chybět? Základní suroviny, ze kterých uvaříte kdykoliv
Stává se vám že spíž a lednička s mrazákem zeje prázdnotou, a najednou nemáte z čeho uvařit? Přijde nečekaná návštěva a v...
Otužování je klíčem k pevnému zdraví…
O prospěšnosti otužování věděli lidé už od dob Hippokrata. Při otužování lidé používali a stále používají vzduch, slunce ...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
S podzimem automaticky přecházíme na hutnější, ale hlavně teplá jídla. Už nás tolik nelákají čerstvé zeleninové saláty pr...
Sezona svařeného vína startuje. Vyzkoušejte alkoholickou i nealko variantu!
Zahřát zkřehlé tělo teplým voňavým svařeným vínem je prostě lebeda. Tento nápoj patří ve střední Evropě především k obdob...
Top 5 potravin, které pomáhají snižovat bolest kloubů…
Každodenní rutina může mít velký vliv na zdraví a stav vašich kloubů. Například výběr správných potravin, které zvyšují h...
Top 5 způsobů, jak zůstat v zimě fit a mít pevné zdraví…
Už je to tu zase! Roční období, kdy vzduchem vlají bacily a všichni se snaží udržet v teple. Zima se k nám plíží a my zač...
Svatomartinské tradice: proč se jí husy a pije mladé víno?
Nejen sníh je spojený s postavou Martina. Se svátkem tohoto světce souvisí i konzumace dobrého jídla a pití. Vždyť sama p...
Zklidní naši mysl, přináší uvolnění a prospívá srdci a cévám. Obyčejná procházka.
Kromě již uvedeného, každodenní procházka, byť je třeba jen krátká, prospívá našemu organizmu i z mnoha dalších důvodů. C...
Top 5 zdravých podzimních potravin, které byste rozhodně neměli opomenout…
Podzimní úroda zahrnuje různé druhy kořenové zeleniny a křehkého ovoce - ideální pro přípravu lahodných pokrmů, na kterýc...
Karel Voříšek o svobodě, otevřenosti, požitku z jídla a uzené kryse
Středočeský rodák po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nastoupil do Československé televize jako programov...
Dobrá zpráva! Do české kuchyně se vrací ghí
Ghí máslo, neboli přepuštěné máslo, slaví velký boom v našich kuchyních. A to zcela zaslouženě. Ghí je totiž našemu zdra...
Top recepty pro teenagery
O tom, že mladí lidé, kteří stojí před branami dospělosti, potřebují zvýšený příjem potravy, nelze pochybovat. Jejich nár...
Recept na palačinky. Vše o palačinkách od A do Z
Recept na palačinky představuje základní stavební prvek mnoha domácností stejně tak jako třeba dostatek toaletního papíru...
10 nejlepších českých foodblogů, které by vám neměly uniknout
Trend psaní o jídle a sdílení gastronomických zážitků má pravděpodobně původ v ustáleném slovním spojení – jíš očima. Pop...
Sůl nad zlato: Proč se bez soli v kuchyni neobejdete a kolik existuje druhů?
Sůl dodává jídlu dobrou chuť, ale jak přesně funguje, odkud se bere, k čemu slouží a proč je jí téměř v každém receptu po...
6 faktů o kávě, které jste možná nevěděli
Lákavá vůně kávy nechá jen málokoho bez odezvy a bez šálku tohoto moku si mnozí neumí představit začátek dne. Přinášíme v...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Tipy jak se naučit rychle krájet zeleninu: Ušetřete čas strávený v kuchyni…
Jednou z největších dovedností, kterých chceme v kuchyni dosáhnout, je krájení zeleniny a to nejen správně, ale i rychle....
Aktualita – nová doporučení ohledně denní dávky vitaminu C
Nově zveřejněná studie Evropského úřadu pro bezpečnost potravin stanovuje doporučenou hodnotu pro příjem vitaminu C na 80...
Top 7 přírodních tipů na zlepšení imunitního systému...
Imunitní systém je základní obranný mechanismus našeho těla, který bojuje s choroboplodnými zárodky a udržuje nás zdravé....
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
Tenký chléb zvaný focaccia má těsto podobné pizze a stejně jako tuto oblíbenou italskou pochoutku, ho lze obložit zelenin...
Doplňky stravy, které na podzim posilují imunitu, bojují proti alergiím, nízké energii a změnám nálady…
Podzim je čas kdy je třeba vytáhnout vlněné svetry, uvelebit se v rodinném kruhu a popíjet teplé nápoje místo studených. ...
Halloweenské dýně: jak to zařídit, aby vydržely co nejdéle?
Svátek Halloween se kvapem blíží a s ním i den Všech svatých, který známe pod lidovým názvem dušičky. O strašidelnou atmo...
Top 10 faktů, které jste nevěděli o dýních…
Dýně je oblíbeným podzimním symbolem. Věděli jste například, že je dýně na světě neuvěřitelných 5000 let? Dýně, která je ...
Těstoviny se v naší kuchyni připravují velmi často. Známe je dobře?
Příloha, kterou můžeme použít takřka ke všemu. K masu i k zelenině. A nejen příloha. Těstoviny jsou hlavní složkou mnoha ...
Top 5 tipů pro zdravý podzim: Zdraví díky starobylé moudrosti ájurvédy…
Starobylá moudrost ájurvédy učí, že bychom se měli řídit sezónními rytmy, abychom byli v souladu s přírodními cykly. To z...
Průvodce dýněmi a co z nich připravit. Sezóna této zeleniny právě vrcholí!
Na podzim se příroda začne barvit do tónů žluté, oranžové a podobné odstíny zdobí také sezónní zeleninu - dýně. Jejich sk...
„Nechť potrava je vaším lékem“ říkal už Hippokrates. A stále to platí.
Kdo z nás by se nechtěl dožít vysokého věku ve zdraví a v duševní pohodě? A můžeme pro to my sami něco udělat? Zdá se, že...
TOP 10 receptových stránek na českém internetu
Bez internetových magazínů si už neumíme představit náš život. A bez jídla života už vůbec není. Proto můžete na internet...