Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Velikonoce
Velikonoční beránek
Velikonoce se nezastavitelnou rychlostí blíží. Neodmyslitelně k nim patří i Velikonoční beránek. Zde najdete recept, jak ...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky. ...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek je spolu s barevnými vajíčky ozdobou našeho stolu o jarních svátcích. Chceme-li, můžeme ho přizdobit...
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobr...
Omelety s kopřivami
Omelety s kopřivami jsou lehoučké a svěží jarní jídlo. V době mladých kopřiv si díky těmto omeletám doplníme v těle toli...
Bezkonkurenční králík
Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím ...
Sýrová roláda se šunkou
Sýrová roláda se šunkou je předkrm, jehož příprava nezabere moc času a chutná i vypadá velmi dobře. Můžete ho připravit j...
Velikonoční vaječná tlačenka
Po velikonocích nám většinou zbude spousta natvrdo vařených vajec. Kromě tradičního vajíčkového salátu si z nich můžeme p...
Masová telecí roláda
Masová (telecí) roláda chutná nejlépe s vařenými novými bramborami politými máslem nebo vypečenou šťávou. Je to skvělé ja...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory a s kaštany je báječné a syté vyloženě zimní jídlo. Už pohled na něj člověka zahř...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Chlebová nádivka
Chlebová nádivka se hodí jako příloha ke všem pečeným masům. Má skvělou chuť bylinek a pečeného chleba, je křupavá i vláč...
Pomalu pečená jehněčí plec
Pomalu pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příl...
Pikantní plněná vejce
Pikantní plněná vejce jsou součástí studených mís a můžeme je doplnit třeba čerstvou sezónní zeleninou. Čerstvé pečivo, j...
Plněné sladké velikonoční košíčky
Plněné sladké velikonoční košíčky, to je jeden z mnoha druhů velikonočních pamlsků, bez kterých si velikonoční svátky ani...
Velikonoční mazanec
K Velikonocům patří i mazanec, který je na přípravu velice jednoduchý, ale výsledek zaručeně stojí za to. V tomto receptu...
Plněná ďábelská vejce
Plněná ďábelská vejce jsou pro svou vůni a chuť lahůdkou při přípravě studených mís. Protože je připravíte během chvilky,...
Velikonoční sladká roláda
Velikonoční roláda! Proč ne? Užijme si sladké pokušení i na Velikonoce, s jedinečnou zavinovací roládou, kterou můžete oz...
Tradiční jidáše
Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše....
Velikonoční nádivka
Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hos...
Bezlepkový mazanec
Bezlepkový mazanec chutná stejně dobře z bezlepkové mouky jako ten z mouky pšeničné. Podle stejného receptu můžeme místo ...
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině je jemná delikátní a zdravá pochoutka. Podáváme ho s dušenou rýží nebo s vařenými brambory....
Plněná vejce
Plněná vejce mohou být vynikajícím předkrmem. A protože při jejich přípravě používáme jen ingredience přirozeně bezlepkov...
Plněná vejce
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu. ...
Cuketová nádivka se sýrem
Cuketová nádivka se sýrem je dobrý nápad na podzimní přílohu k pečené drůbeži. Je rychlá, voňavá a klidně se dá jíst i z...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Králík na zelenině
Králík na zelenině je dobré jídlo po kterém určitě nepřiberete ani deko. Můžete jako přílohu uvařit brambory....
Dušený králík se zeleninou a brambory
Dušený králík se zeleninou a brambory je syté jídlo, připravené v jednom pekáčku. Hotové jídlo na talíři posypte nasekano...
Plněná vejce
Plněná vejce jsou jednoduchý předkrm před hlavním jídlem. Když je doplníte zeleninovým salátem a čerstvým pečivem, mohou ...
Císařský trhanec
Některé prameny uvádějí, že tento rakouský vynález původního názvu Kaiserschmarrn z lívancového těsta s rozinkami naložen...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy
Znáte pažitku jenom jako součást pomazánek? Díky receptu na originální party pohoštění rychle pochopíte, že jste ji podce...
Pečený králík
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s...
Králík na smetaně
Králík na smetaně s houskovým knedlíkem je pochoutka pro labužníky. Připravte toto sváteční jídlo třeba k nedělnímu obědu...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Velikonoční beránek bez lepku
Velikonoční beránek bez lepku v čokoládové polevě bude báječně zdobit slavnostní velikonoční stůl. Nemáte-li s lepkem žád...
Velikonoční mazanec bez lepku
Velikonoční mazanec bez lepku je stejně dobrý jako ten s lepkem. A o Velikonocích na něj přece máme chuť všichni....
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Vejce na tvrdo
Vejce na tvrdo zdánlivě umíme uvařit všichni. S tímto receptem to ale vejce určitě nepřevaříte....
Trhanec
Trhanec je skvělý dezert, ale také hlavní chod zvláště pro milovníky sladkých jídel. Je to oblíbené jídlo návštěvníků ra...
Velikonoční cukroví - boží milosti
Velikonoční cukroví - boží milosti připravovaly na jarní svátky už naše prababičky. Je to sladké a křehké cukroví, kteréh...
Veganská velikonoční nádivka
Nádivka s mladými kopřivami k velikonocům neodmyslitelně patří. Tento recept je poněkud netradiční, protože je z celozrnn...
Velikonoční nádivka
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept....