Čočková polévka se zeleninou recept
Tento recept na legendu mezi polévkami z luštěnin je trochu ozvláštněn zeleninou pro bohatší chuť. Čočková polévka je oblíbená hlavně mezi dětmi, a když jim uděláte tuto variantu, dostanou do sebe i o něco víc vitaminů a vlákniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg čočky
- 1 1/2 litru vody
- 8 dkg různé kořenové zeleniny
- 10 dkg brambor
- 3 dkg tuku
- 3 dkg hladké mouky
- 3 dkg cibule
- mletý pepř
- lžička červené papriky
- sůl
Způsob přípravy
Čočku přebereme, opereme a na 3 hodiny namočíme do studené vody. Přidáme očištěnou, umytou a nakrájenou zeleninu a vaříme ve vodě, v níž byla čočka namočena.
K napůl uvařené čočce přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory.
Z tuku a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, mletý pepř, červenou papriku, zamícháme, dáme do polévky, osolíme a dobře povaříme.