Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat
Patří k nejoblíbenějším omáčkám v Itálii – pesto. Jeho využití je široké. Pesto dochutí těstoviny, pomazánky, omáčky, pod...
Jahodový likér nejen pro milovníky sladkého ovoce
Sezona jahod je závislá na počasí, proto se může její start každý rok trochu lišit. Sklizeň jahod obvykle probíhá v obdob...
Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
Bohatě obložená placka z kynutého těsta si našla miliony fanoušků po celém světě. Tento slaný koláč máme spojený předevší...
Blanšírování: Tajemství zdravé a chutné kuchyně
Blanšírování je jednoduchá, ale zároveň geniální technika tepelné úpravy potravin, která si zaslouží mnohem více pozornos...
Melouny na scéně. Které dobroty z nich připravit?
K teplému počasí melouny prostě patří! Ne nadarmo vychází jejich hlavní sezona právě na letní měsíce. Kulaté tykve se sla...
Vyvážená snídaně: recepty pro kvalitní start do nového dne
Kdo chce mít přes den dost energie, ale i ten, kdo chce zhubnout, by se měl stravovat pravidelně a vyváženě. Snídaně je p...
Milujeme chřest. A jeho sezóna se právě rozbíhá.
Milovníci této křehké, jemné a lahodné zeleniny samozřejmě vědí, že chřestová sezóna trvá od dubna do června. Je krátká a...
Top banánové recepty pro celý den
Za minulého režimu byly banány luxusním zbožím, na které se stály fronty. Dnes už je toto exotické sladké ovoce běžně k d...
Hlíva ústřičná si velmi rychle našla cestu do kuchyňských receptů na celém světě
Možná ji dobře znáte, možná z ní i vaříte, ale určitě už jste o ní alespoň slyšeli. Hlíva ústřičná je celosvětově známá h...
Kdy se pečou jidáše? Velikonoční tradice a recept na „zrádné“ pečivo
Svátky jara Velikonoce jsou za dveřmi. Patří mezi nejdůležitější křesťanské oslavy, protože připomínají zmrtvýchvstání Je...
Top jarní saláty pro zdraví i očistu těla
Světla i tepla venku přibývá a organismus už není třeba dopovat tak hutnými a vydatnými pokrmy jako v zimě. Na řadě je od...
Rovnodennost, svátky jara a půst
Období, kdy den i noc jsou stejně dlouhé - rovnodennost. Tato skutečnost nastává dvakrát do roka, a to na jaře a na podzi...
Krevety nám v restauraci chutnají, ale víte jak na ně doma? Je to jednoduché.
Krevety patří mezi korýše, stejně jako humři, raci, langusty nebo krabi. Přirozeně žijí v oceánech a mořích, už se ale um...
Masopustní koblížky pro mlsné jazýčky
Doba masopustní vrcholí. Období rejů masek, zabijaček a všeobecného veselí se uzavře v úterý 21. února. Vše se opět zklid...
Bretaňská specialita, která chutnala králům i poddaným. Vyzkoušejte crêpes!
Tenká placka z litého těsta je jedním z typických pokrmů, který se podává v severozápadní části Francie – v Bretani. Pala...
Top recepty se zázvorem pro sychravé dny
Vytrvalá bylina zázvor je na pohled vcelku nenápadná. Kvete zřídka, dorůstá do výšky několik desítek centimetrů, ale to, ...
Hříšné mlsání: 3 recepty na dezerty s oblíbenými likéry
Nepohrdnete sklenkou dobrého pití a milujete sladké? Pak vás určitě zaujmou dezerty, v nichž je tajnou přísadou některý z...
Top večeře pro měsíc leden, které zahřejí i zasytí
V létě jsou na jídelníčku populární zejména jídla lehčí, která organismus spíše ochlazují. Naopak v zimě vyhledáváme pokr...
Vánoční štola: vyzkoušejte německou verzi klasické vánočky
V Čechách se o vánočních svátcích tradičně peče vánočka z kynutého těsta. Nadýchané pečivo plné rozinek, ozdobené mandlem...
Kapr smažený nebo načerno?
Plné sádky vánočních kaprů a promrzlí prodavači s podběráky snažící se vylovit právě toho co jste si vybrali, i to patří ...
Top recepty na vánoční pečení s dětmi
V době adventu mají napilno zejména ženy, které se starají o to, aby domácnost zářila čistotou, byla krásně nazdobená, al...
Vánočka - sladký symbol českých Vánoc
Kdo z nás by si rád nepochutnal na vláčné vánočce plné mandlí a rozinek. Vánočka neodmyslitelně patří hlavně k českým ván...
Perníčky bez čekání. Ověřený recept na oblíbené cukroví
Už je to tady! Doba adventu je v plném proudu a s tím je spojený úklid i pečení vánočního cukroví. Mezi první dobroty, kt...
Domácí svařené víno jako z vánočního trhu
Zimní období máme spojené nejen s vánočními svátky, ale také se spoustou dobrého jídla a pití. Kromě cukroví a bramborové...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
Sekanou všichni důvěrně známe. Pečeme ji z mletého masa, přidáváme různé druhy koření, někdy i další ingredience, jako je...
Cider: lahodný nápoj pro dobrou náladu i pro zdraví
Alkoholický cider je nápoj prověřený staletími. Oblíbený byl už u Keltů a dnes je nejpopulárnější v Anglii, kde ho vypijí...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
Vaření je zábava a na zimu se většina z nás zavírá v kuchyni, z níž vycházejí úžasná jídla, která ocení celá rodina. Peče...
Svatomartinské posvícení: dobroty, které prověřil čas
Ke svatému Martinovi tradičně patří masová pečínka z opeřence, konkrétně z husy. V tento svátek se však podávaly pokrmy n...
Halloweenské mlsání. Čím si zpestřit nejstrašidelnější noc v roce?
Svátek Halloween u nás za poslední roky docela zdomácněl a baví především malé děti. U nás se sice nechodí koledovat jak ...
Mezinárodní den kuchařů – slavnostní jídlo trochu jinak. Fakt jinak
Čtvrtek 20. 10. bude ve znamení vaření! Proběhne Mezinárodní den kuchařů, který patří všem profíkům, poloprofíkům i nám v...
Návrat remosky do našich kuchyní?
Někteří si jistě pamatujete tu malou přenosnou pečící troubu ze svého dětství. Někteří z nás ji dokonce ještě mají, a i k...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Jedním z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento rec...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Guacamole: zelená omáčka, kterou milují celebrity
Základ populárního zeleného dipu tvoří avokádo. O tom, že se jedná o potravinu velmi chutnou napovídá i fakt, že je avoká...
Top recepty pro začátečníky
Pro všechny, pro které není vaření jejich doménou, ale přesto se chtějí blýsknout před svými blízkými nebo návštěvou, jso...
Barvy podzimu na talíři. Vyzkoušejte dýňový cheesecake!
Konec léta a začátek podzimu patří zelenině, která poutá pozornost neobvyklými tvary a nádhernými barvami. Dýně mají v ku...
Jste milovníci nebo zarytí odpůrci koprovky?
Žádné jiné koření snad tolik nerozděluje společnost na dvě poloviny jako kopr. Buď totiž kopr milujete, nebo ho nesnášíte...
Podzimní plískanice? I jídlo vám pomůže se zahřát.
Nebude to dlouho trvat a zase vytáhneme ze skříní svetry, bundy, čepice a kabáty. Podzim se pomalu, ale neúprosně blíží a...
V hlavní roli cukety: vyzkoušejte recept na netradiční přílohu!
Vzhledem připomínají větší okurky, ale cukety jsou v příbuzenské vztahu s dýněmi. Cukety patří mezi oblíbenou letní zelen...
Domácí kečup snadno a rychle. A bez cukru!
K létu zavařování prostě patří a Češi jsou v této disciplíně opravdovými mistry. Naložit zeleninu, uvařit z ní omáčky a p...
Top letní nepečené dobroty
Mlsání v létě má tu výhodu, že je k dostání spousta báječného ovoce, z něhož lze vyrobit řadu výtečných dezertů - ať už p...
Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
Její chuť je sladkokyselá, barva načervenalá a díky ní si maso uchová šťavnatost. Barbecue omáčka je klasika, kterou znám...
Cibulové kroužky: smažená chuťovka k pivu a vínu
Pikantní, křupavá a do zlatohněda vypečená chuťovka, to jsou populární cibulové kroužky. Jejich největším producentem je ...
Recept na cupcakes: dortíky do hrnečku, které si zamilujete!
Před pár lety ovládly cupcakes pekařský svět a není divu. Malé zdobené dortíky jsou krásné na pohled, výtečně chutnají a ...
Olomoucké tvarůžky: aromatický sýr pro štíhlou linii
Přírodní zrající sýr z nízkotučného tvarohu známý jako Olomoucké tvarůžky, je českou specialitou. Upoutá nejen krásně zla...
Top nealkoholické drinky pro letní sezonu roku 2022
K létu patří zábava, koupání, teplo i grilování a pobyt s přáteli. Právě vysoké letní teploty si žádají především drinky ...
Ředkvičky pro zdraví i hubnutí. Vyzkoušejte tyto snadné recepty
Malé narůžovělé či žluté hlízy ředkviček jsou křupavé, zdravé a velmi chutné. Původně se tato zelenina pěstovala v asijsk...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Čokoládové tyčinky podle Peče celá země. Vyzkoušejte Veroničin tropický recept!
Voňavá pekařská show Peče celá země jde pomalu a jistě do svého závěru. V sedmém díle soutěž opustil Zdeněk a nechal tak ...