Bramborové placky se zelím recept
Bramborové placky se zelím znaly už naše babičky. Receptů je na ně určitě spousta. Ten náš je vyzkoušený a chutnal nám.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g brambor
- 250 g kysaného zelí
- 200 g hladké mouky
- vepřové sádlo
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Brambory omyjeme a uvaříme do měkka. Když trochu vychladnou, oloupeme je a prolisujeme do větší mísy. Přidáme mouku a zelí, které jsme pokrájeli na menší kousky.
Ze všech surovin vypracujeme těsto a podle chuti přidáme sůl a mletý pepř. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme plát tlustý asi 5 až 8 mm a z něho vykrájíme placky.
Ve vyšší pánvi pak na sádle osmažíme placky z obou stran dozlatova. Bramborové placky se zelím mohou být výbornou přílohou ke grilovaným a pečeným masům, nebo k nim můžete dát čerstvý zeleninový salát a třeba i pikantní hořčici či dip..