Rozhovor s DJ Mike Trafikem o jeho výborné restauraci Jam and Co. a samozřejmě o jídle i muzice
DJ Mike Trafik, jeden z architektů zdejší hip-hopové kultury, člen legendárních pražských muzikantů PSH a vyhledávaný hudební producent nám poskytl exkluzivní rozhovor, který se točil kolem spojování chutí v kuchyni a mixování hudby, autech, filmech, ale hlavně o jeho vynikající fusion restauraci Jam and Co., jejíž kuchyně prošla rekonstrukcí, aby hosté měli ještě lepší servis a jídlo bylo víc propracované. Příjemná atmosféra Jam and Co. je mírně návyková, o čemž se v Krymský ve Vršovicích můžete přesvědčit sami. Co tam chystají na tento podzim, se dočtete v následujícím rozhovoru, který je stejně uvolněný jako základní hip-hopový beat.
Má něco společného mixování hudby a míchání chutí v receptech?
Ano má, primárně to, že oboje je kulturou, hudba i gastronomie. Při produkci skladby pak stejně jako v kuchyni kombinuješ zvuky/ingredience a výsledek musí nejen dobře hrát/chutnat, ale taky dobře vypadat a mít hlavu patu… he he. Tohle silně eufemistický přirovnání a popis je ale realitou. Jde to ruku v ruce a v našem případě, kdy je pro nás důležitý výsledek, tedy chuť, to platí dvojnásob.
Na čem si teď v jídle ujíždíš?
Osobně hlavně na našich Tydle nudle, čerstvých nudlích Udon a Ramen. Kim chi je celoživotní závislost, i silný vývary jsou moje slabost. Naše Udon nudle s krevetama a mušlema s kimchi jsou naprosto super.
Jaký máš vztah k elektromobilitě? Máš elektriku?
Nulovej, obě moje auta mají benzinový motor a šest válců. No hate)
Tvoje vysněné auto? Měl si třeba jako malej plakát s nějakým autem?
Vysněný auto bylo vždy Porsche 911 Carrera, měl jsem angličáky, Matchbox byla klasika a must have.
Máte za sebou koncert v Ledárnách Braník, prý byl velký. Dopadlo to podle očekávání? A jak se vám na pódiu po těch letech spolupracuje?
Byl to nasty letošní spektákl, vyprodáno, celkem přes 2500 lidí a kapela hrála jak o život. Byl to pro letošek náš poslední koncert s živou kapelou, myslim, že nejlepší. Teď si dáme pauzu a od listopadu nás čeká přes dvacet shows po klubech.
Kdy se můžeme těšit na nové album? Plánujete něco?
S PSH děláme společně koncerty a čekaj nás nějaký singly, stále spolupracujeme i ve studiu.
Dělám ale na svojí produkční sólo desce, která nebude rapovaná, ale zpívaná. Vyjde do konce roku a vy si zapamatujte název Melodrama.
Barbie, nebo Oppenheimer? Viděls? Co na ty filmy říkáš?
Oppenheimer, čekám na volno v Imax (only)
Myslíš si, že sci-fi filmy předjímají nebo předvídají budoucnost? Že v těch filmem něco pravdy o budoucnosti je? Jaký máš vůbec vztah k sci-fi?
Jsem celoživotní milovník sci-fi. Blade Runner a Duna jsou moje nejoblíbenější filmy, Star Wars mám pod kůží a Solaris s Ikarií XB1 mám vypálený v mozku. Určitě předjímají a lidstvo se možná nevědomky do těch šablon samo nasoukává.
Aktuálně jsme s Vladimirem 518 a Katarzií dokončili titulní skladbu a videoklip Vidim to jako by to bylo včera k novýmu českýmu sci-fi Bod obnovy.
Víme, že jste zrekonstruovali kuchyň v tvé restauraci Jam & co. Co nového může návštěvník očekávat?
Je to tak, ještě lepší a rychleji připravený jídlo. Ergonomie a výkon strojů a spotřebičů byl hlavní motivací pro rekonstrukci.
Těšte se na říjnovou Afterwork Jam party a listopadovou první pražskou zabijačku, tak jako každý rok.

Grilované krevety
Pokud nevíte, co je jedna z největších pochoutek na světě, tak vězte, že grilované krevety. Vážně.