Hovězí na hořčici recept
Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso vhodné na dušení.
Ingredience receptu
- 500 g hovězího masa
- zeleninový vývar
- 120 g hořčice
- 1 menší cibule
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- kousek celeru
- 200 g slaniny
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Očištěné maso osolíme a prošpikujeme slaninou. Pak ho potřeme ze všech stran hořčicí. Ve vyšší pánvi na oleji orestujeme maso dohněda a pak ho odložíme stranou,
V pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Oboje pak s masem vložíme do většího hrnce a podlijeme horkým vývarem. Přidáme špetku soli a pepře, hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna maso za občasného podlévání dusíme doměkka.
Asi po třech hodinách, když je maso úplně měkké, ho nakrájíme na plátky, omáčku rozmixujeme a podle chuti ještě okořeníme.