Kategorie receptů
Naše nové recepty
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku....
Bramborové karbanátky
Bramborové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jednoduché a rychle připravené jídlo. Můžete k nim přidat salát z čerstvé ...
Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem
Zelný salát s mrkví, jablky a koprem naložený v domácí marinádě je výborná příloha ke grilovaným a pečeným masům. Jednodu...
Batátové hranolky s domácím dipem
Batátové hranolky s domácím dipem jsou výborné. Zkuste je místo těch klasických z brambor. Budete příjemně překvapeni....
Pikantní vepřová panenka
Pikantní vepřová panenka ve slaninovém kabátku dušená na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si...
Salát se špenátem a vejci
Salát se špenátem a vejci podávejte nejlépe hned po přípravě, tedy teplý. Je to lehké jídlo s chutí a vůní zelených bylin...
Brokolicový salát se šunkou
Brokolicový salát se šunkou je svěží jídlo hodící se výborně především do parných letních dní. Lehký a zdravý oběd nebo v...
Krémová chřestová polévka
Jaro patří mimo jiné také chřestu, který má svou sezónu. Tato skvělá zelenina se hodí jako příloha, hlavní jídlo i polévk...
Ředkvičková polévka s mátou
Ředkvičky jsou skvělá zelenina, protože jsou nejen zdravé, ale také snadno dostupné. Sezóna ředkviček je od jara do podzi...
Ledová čokoláda
V zimě potěší milovníky čokolády šálek tohoto horkého nápoje. Ale co v létě? Když se začne oteplovat, jde horká čokoláda ...
Plněné krůtí řízky
Plněné krůtí řízky s vařenými bramborami a čerstvým zeleninovým salátem. Nebo také s bramborovou kaší a naloženou okurkou...
Pstruh na smetaně
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smeta...
Pečený králík s cibulovou omáčkou
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle ...
Jemné krůtí řízky
Jemné krůtí řízky smažíme bez strouhanky a chutnají opravdu báječně. Vyzkoušejte je....
Chřest pečený v troubě
Chřestová sezóna je od konce dubna do poloviny června a největší sílu má zelenina v květnu. Chřest je ceněný pro jemnou c...
Kroupová polévka s houbami
Kroupová polévka s houbami vás zasytí a zahřeje. Je také plná zeleniny a voňavého kření....
Celer pečený v troubě s grilem
Celer pečený v troubě s grilem podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas obejdete i bez masa. Můžete přidat svů...
Rychlá večeře z brambor
Rychlá večeře z brambor, slaniny a fazolí, je díky přípravě v jednom hrnci jednoduchá, a propojení všech chutí jí dodává...
Přírodní kuřecí řízek se žampiony
Přírodní kuřecí řízek se žampiony a k němu třeba vařené nové brambory posypané čerstvou zelenou petrželkou. Nebo jen leh...
Krémové rizoto se žampiony
Krémové rizoto se žampiony je jemné a recept na něj je velmi jednoduchý. Použijte rýži na rizoto Arborio nebo Carnaroli. ...
Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Spojení těstovin, tuňáka a oliv je velmi povedené. Salát z těchto ingrediencí je připravený během krátké chvíle a podávat...
Irská káva
Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Začít den bez šálku tohoto horkého nápoje si někteří lidé neumí ani předs...
Rajčatová omáčka sugo
Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na ...
Bramborové roládky se sýrem a šunkou
Bramborové roládky se sýrem a šunkou doplňte třeba čerstvým zeleninovým salátem. Šunku můžete nahradit i uzeným masem a s...
Kuřecí prsa zapečená s mozzarellou
Kuřecí prsa zapečená s mozzarellou jsou pochoutkou pro labužníky. Jemné libové maso se zlatavou kůrkou ze sýra podávejte ...
Citronový chlebíček s kandovaným ovocem
Citronový chlebíček s kandovaným ovocem je jemný domácí moučník ke kávě nebo k čaji. Jednoduchý recept, trochu vašeho čas...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Salát s vejci a uzeným lososem
Zelený salát, rukola, rajčata, uzený losos, vejce a mozzarella tvoří základ tohoto salátu, který spolehlivě zastoupí hlav...
Zapečená brokolice s brambory
Zapečená brokolice s brambory je jídlo připravené v jedné míse. Bez masa, s delikátní chutí a vůní. ...
Polévka z mletého masa
Polévka z mletého masa je sytá, rychle uvařená a obsahuje i spoustu zeleniny. Vyberte maso kvalitní, libové. Koření do po...
Banánový shake s ovesnými vločkami
Vydatná svačina, která uspokojí i chutě na sladké, to je banánový shake s ovesnými vločkami. Banány i vločky jsou bohaté ...
Citronový koláč
Citronový koláč můžete ozdobit moučkovým cukrem jako my, nebo třeba šlehanou smetanou či citronovou polevou. ...
Krůtí nudličky ve smetanové omáčce
Krůtí nudličky ve smetanové omáčce patří mezi ta rychlá a jednoduchá jídla, která máme rádi. Podávejte je třeba s těstovi...
Lívance se skořicí
Lívance se skořicí jsou už asi klasika. Ale určitě se neomrzí. Jsou jednoduché a pokud byste nechtěli skořici, klidně si ...
Plněné smažené kotlety
Plněné smažené kotlety s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem vám budou určitě chutnat. A r...
Linecký koláč
Voňavé linecké těsto patří k mým nejoblíbenějším a je jedno, jestli jde o vánoční slepované cukroví nebo koláč pomazaný r...
Bramborové knedlíky plněné uzeným
Knedlíky jsou v české kuchyni oblíbené na mnoho způsobů. Populární jsou nejen klasické kynuté knedlíky, ale i ty plněné. ...
Vaječná tlačenka
Tahle klasika studené kuchyně výborně chutná a zároveň řeší problém, co s vejci, která zbyla po Velikonocích. Tlačenka je...
Bábovka s ořechy a tvarohem
Bábovka s ořechy a tvarohem je vláčná a jemná. Jeden z mnoha receptů na tento oblíbený moučník, který patří na náš stůl ...
Domácí hranolky
Hranolky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh k masu, ale skvěle chutnají i samotné, jen s kečupem či tatarskou omáčkou....
Pikantní vepřový řízek
Pikantní vepřový řízek v těstíčku doplňte třeba domácí bramborovou kaší. Nebo bramborovým salátem, máte-li ho rádi. ...
Oreo sušenky dezert do skleničky
Kakaové sušenky s mléčnou náplní jsou legendární. Vyrábět se začaly v Americe v roce 1912 a populární jsou dodnes. Pro am...
Jemný jablečný koláč
Jemný jablečný koláč v tomto receptu je klasika, kterou pekly i naše babičky. Zkuste místo obvyklého štrúdlu něco jiného....
Vaječný salát se zeleninou a šunkou
Pokrmy z vajec jsou velmi populární a vaječný salát k nim rozhodně patří. Klasická varianta je bez zeleniny a šunky, ale ...
Croissanty plněné čokoládou
Sladké rohlíky z nadýchaného těsta, to jsou francouzské croissanty. Oblibě se těší nejen v “zemi galského kohouta”, ale t...
Zelené palačinky plněné lososem
Palačinky jsou pokrm velmi populární a dají se připravit ve sladké i slané variantě. I do těsta na palačinky se dají přid...
Lívance se sýrem cottage podle Břicháče Toma
Recept na tyto zdravé a velmi chutné lívance jsem našla v knize Břicháče Toma. Lívance mne nadchly tím, že se do těsta př...
Vajíčkový salát jako od babičky
Salát z vajíček by neměl chybět na jídelní tabuli hlavně na jaře, ale dobře chutná i během zbytku roku. Tento recept může...
Tvarůžková pomazánka na topinku
Tvarůžková pomazánka na topinku je pikantní a výborně se hodí k posezení s přáteli. Pokud nemáte v oblibě česnek, můžete...
Bezlepkové lívanečky s jablky
Bezlepkové lívanečky s jablky usmažte nejen těm co nesnáší lepek. Výborné jsou s medem, ale když je posypete skořicovým ...