Celer pečený v troubě s grilem recept
Celer pečený v troubě s grilem podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas obejdete i bez masa. Můžete přidat svůj oblíbený dip.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 střední celery
- olivový olej
- kari koření
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Celery důkladně omyjeme, lehce oloupeme, a ze všech stran je důkladně propícháme vidličkou. Pak je celé potřeme olivovým olejem.
Připravené celery položíme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 1,5 až 2 hodiny. Podle potřeby je občas podléváme vodou. Když jsou měkké, vyndáme plech z trouby a necháme celery trochu vychladnout.
Mezitím si předehřejeme gril na vysokou teplotu. Celery nakrájíme na plátky silné asi 1,5 až 2 cm, z obou stran je potřeme vypečenou šťávou nebo olivovým olejem a okořeníme kari kořením a solí.
Plátky naskládáme na rošt a grilujeme několik minut z obou stran dozlatova. Hned podáváme.