Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření360 minPočet porcí6 porcí

Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemají konkurenci, ale za vyzkoušení stojí i další recepty, třeba ten z Ameriky na trhané maso s vlastním barbecue omáčkou. Je tak skvělý, že si určitě zaslouží místo na vašem grilovacího repertoáru.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 cibule
  • 1 dl oleje
  • 3 lžíce octa
  • pečivo - bagety nebo bulky
  • dřevěné štěpky - namočené a zabalené do alobalu
  • Domácí směs koření:
  • 4 lžíce hrubozrnné soli
  • 4 lžíce sladké červené papriky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • Domácí barbecue omáčka:
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce domácího grilovacího koření
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 3 lžičky melasy
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1 lžička pepře


Způsob přípravy

Nejprve přijde na řadu příprava barbecue omáčky. Všechny ingredience dáme do menšího kastrůlku a chvíli je prohřejeme, aby se chutě propojily.

V míse smícháme přísady na domácí grilovací koření a maso v něm ze všech stran obalíme. Pak ho uložíme do chladu, ideálně do druhého dne.

Zbylé koření zalijeme trochou octa, oleje a přidáme na proužky nakrájenou cibuli - tím vznikne marináda. Nyní přijde na řadu práce s grilem. Rozpalte ho a přidejte v alobalu zabalené dřevěné štěpky. Jakmile začnou čmoudit, stáhněte plynový gril. Kdo má gril na dřevo, je třeba maso grilovat nepřímo, tedy uhlíky odhrnout na jednu stranu a maso položit na druhou.

Maso umístíme na rošt a necháme ho asi 4 - 6 hodin grilovat. Nezapomínáme přitom na výměnu štěpek v alobalu. Ty je třeba měnit každou hodinu a při tomto úkonu maso vždy potřeme marinádou s cibulí.

Jakmile jde maso oddělovat po vláknech, je dopečeno. Po vyndání z grilu ho necháme ještě 15 minut odpočinout a pak ho vidličkou roztrháme. Pečivo - bulky nebo housky rozřízneme napůl, naplníme je masem, pokapeme bbq omáčkou, přidáme nakládané okurky a další ingredience dle vlastních preferencí, pečivo přiklopíme a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu trhané vepřové maso podle pohlreicha bbq .
Hledat podobné recepty na internetu jako Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq

Kde najít informace



×