Rychlá večeře z brambor recept
Rychlá večeře z brambor, slaniny a fazolí, je díky přípravě v jednom hrnci jednoduchá, a propojení všech chutí jí dodává tu správnou šťavnatost a pikantnost.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva sterilovaných fazolí
- 600 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny
- 1 menší červená cibule
- olivový olej
- zeleninový vývar
- sůl
- mletý černý pepř
- chilli koření
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na tenké proužky a utřený česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a krátce ji osmahneme.
Do pánve nyní přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory, špetku chilli, mleté papriky, pepře a soli. Podlijeme vývarem a zvolna vše dusíme dokud brambory nezměknou. Během té doby podle potřeby podléváme vývarem.
Těsně před koncem přidáme ještě fazole z konzervy, promícháme a prohřejeme. Podle chuti přidáme koření a můžeme podávat.