Ředkvičková polévka s mátou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Ředkvičky jsou skvělá zelenina, protože jsou nejen zdravé, ale také snadno dostupné. Sezóna ředkviček je od jara do podzimu a tato krásně zbarvená zelenina se nechodí jen do studené kuchyně. Dají se z ní připravit i výtečné polévky. Vyzkoušejte kombinaci ředkviček a máty!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 600 g moučných brambor
  • 100 g smetany 33%
  • ½ zeleninové bujonové kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • několik snítek máty
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Hlavičky ředkviček odřízneme, umyjeme a až na pár kousků nahrubo nakrájíme. Listy ředkviček umyjeme pod tekoucí vodou, oklepeme je a nahrubo nasekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

Umyté, oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do 800 ml vody. Když voda začne vřít, přidáme půl bujonové kostky a promícháme ji s tekutinou. Asi po 10 minutách vaření přisypeme do hrnce ředkvičky, nakrájenou cibulku i listy ředkviček a pět minut je společně povaříme.

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přimícháme k ní smetanu, dochutíme ji solí, pepřem a krátce prohřejeme.

Hotovou polévku zakápneme olivovým olejem, ozdobíme na kolečka nakrájenými ředkvičkami a nasekanými lístky máty.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ředkvičková polévka s mátou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Ředkvičková polévka mátou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ředkvičková polévka s mátou

Kde najít informace



×