Ředkvičková polévka s mátou recept
Ředkvičky jsou skvělá zelenina, protože jsou nejen zdravé, ale také snadno dostupné. Sezóna ředkviček je od jara do podzimu a tato krásně zbarvená zelenina se nechodí jen do studené kuchyně. Dají se z ní připravit i výtečné polévky. Vyzkoušejte kombinaci ředkviček a máty!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g ředkviček
- 1 svazek jarní cibulky
- 600 g moučných brambor
- 100 g smetany 33%
- ½ zeleninové bujonové kostky
- 1 lžíce olivového oleje
- několik snítek máty
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Hlavičky ředkviček odřízneme, umyjeme a až na pár kousků nahrubo nakrájíme. Listy ředkviček umyjeme pod tekoucí vodou, oklepeme je a nahrubo nasekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Umyté, oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do 800 ml vody. Když voda začne vřít, přidáme půl bujonové kostky a promícháme ji s tekutinou. Asi po 10 minutách vaření přisypeme do hrnce ředkvičky, nakrájenou cibulku i listy ředkviček a pět minut je společně povaříme.
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přimícháme k ní smetanu, dochutíme ji solí, pepřem a krátce prohřejeme.
Hotovou polévku zakápneme olivovým olejem, ozdobíme na kolečka nakrájenými ředkvičkami a nasekanými lístky máty.