Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Koprovka
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvaře...
Smažený sýr
Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáč...
Smažák
Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je ...
Brambory zapečené se sýrem
Brambory zapečené se sýrem jsou lahůdkou nejen pro ty, co nemusí jíst maso. Vůně sýra a pečených brambor láká nás všechny...
Tortilly plněné houbovou směsí
Tortilly plněné houbovou směsí jsou skvělým, teplým a rychlým pohoštěním. Můžeme je také ještě navíc obložit petrželkou n...
Těstoviny s houbovou omáčkou
Těstoviny s houbovou omáčkou je jídlo, které má spousta z nás ve velké oblibě. V houbové sezóně je to to pravé. Na pán...
Cuketový bramborák
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť. D...
Italské těstoviny Alfredo
Italské těstoviny Alfredo rozhodně stojí za vyzkoušení,protože společná chuť těstovin Fettuccine, smetany a strouhaného ...
Houbové risotto
Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jem...
Pečená podzimní zelenina
Pečená podzimní zelenina je snadno připravené vegetariánské jídlo. Jeden z mnoha receptů jak chutně připravit dobrý a lev...
Penne s pečenými rajčaty alla vodka
Penne s pečenými rajčaty alla vodka je vynikající jídlo nejen pro toho, kdo miluje těstoviny.Chuť rajčat, těstovin a vodk...
Pečená zelenina s cizrnou, quinoa pestem
Pečená zelenina s cizrnou a pestem je plná bílkovin a výborně chutná. Toto vegetariánské jídlo je velmi zdravé a neuškod...
Vegetariánské špízy
Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům, nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm, zvlášť v ...
Pečená dýně s chilli a feta
Pečená dýně s chilli a feta je voňavé podzimní jídlo. Ořechy můžete použít jakékoliv, podle vaší chuti. Oloupanou dýni...
Cannelloni z lilku s houbami
Cannelloni z lilku s houbami je výborné vegetariánské jídlo. Cannelloni, což jsou italské duté těstoviny, zde nahradíme l...
Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty
Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty je zajímavé zeleninové jídlo. Opečená dýně ve zkaramelizované krustě má neobvykl...
Bramborové placičky se sýrem
Bramborové placičky se sýrem mohou být samostatným jídlem. Nebo jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům, ale i k tepl...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka. A pro nás ...
Vegetariánská frittata
Vegetariánská frittata je taková omeleta po italsku. Je v ní hodně vajec a také spousta zeleniny a koření. Jako lehčí več...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Fazole na kyselo
Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu p...
Cuketové bramboráčky
Horké cuketové bramboráčky jsou křupavé, voňavé a nikdy jich neusmažíte dostatečné množství. Mohou být přílohou k masům, ...
Houbové karbanátky
Houbové karbanátky jsou skvělé. V houbařské sezóně bychom na ně rozhodně neměli zapomenout. Výborně se hodí třeba k bramb...
Cuketová sekaná
Cuketová sekaná je dobrá s bramborovou kaší. Hodí se í jako lehká večeře, třeba jen se zeleninovým salátem. Chutná výborn...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky se sýrem příjemně překvapí svou chutí. Velmi chutné jídlo vhodné nejen pro vegetariány....
Italské houbové rizoto
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a l...
Koprová omáčka
Koprová omáčka se šlehačkou a čerstvým koprem. Vynikající přílohou, který chutná s touto omáčkou jsou brambory. Omy...
Konopné těstoviny se žampionovou omáčkou
Pro všechny milovníky těstovin je tu tento recept. Je snadný a celkem rychlý. Určitě vyzkoušejte....
Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a pažitkou
Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a pažitkou je lehké jídlo s italskými těstovinami. Můžeme na něj použít různé dru...
Grilovaná zelenina s náplní
K létu patří grilování. Nejen maso lze grilovat. Poslední dobou je stále oblíbenější grilovaná zelenina. Výborná náplň sk...
Pikantní smažené tofu
Pikantní smažené tofu je výborné třeba klasicky s dušenou rýží. Ale přílohou mohou být třeba i hranolky....
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou je rychlý oběd nejen pro vegetariány. Zeleninu můžete obměnit podle toho, kterou mát...
Pečené čočkové karbanátky
Pečené čočkové karbanátky zachutnají nejen těm co nejí maso. I my ostatní si jimi můžeme občas odlehčit svůj jídelníček....
Dýňové noky s bylinkovým máslem
Noky jsou u nás doma docela často na talíři a nikdy by mě nenapadlo, zkusit si je vyrobit doma. Vždyť ty z pytlíku z obch...
Cibulové placky
Jakmile se venku ochladí, začnu mít chuť na hutnější pokrmy, tučnější maso, a také na cibuli. Možná i proto, že cibule je...
Karbanátky z ovesných vloček
Tento pokrm je ze série tzv. levných receptů, protože ovesné vločky seženete téměř \"za hubičku\" a k jeho přípravě se ne...
Houbová omáčka na těstoviny
Spojení těstovin a hub je hodně oblíbené nejen v naší kuchyni. Houbové omáčky se dají připravit na mnoho způsobů, záleží ...
Dýňové rizoto
Rizoto v barvách podzimu? Stačí přidat dýni! Tato zelenina patří k favoritům podzimní sezony a připravit se dá na mnoho z...
Krémové rizoto se žampiony
Krémové rizoto se žampiony je jemné a recept na něj je velmi jednoduchý. Použijte rýži na rizoto Arborio nebo Carnaroli. ...
Bezlepkové lívanečky s jablky
Bezlepkové lívanečky s jablky usmažte nejen těm co nesnáší lepek. Výborné jsou s medem, ale když je posypete skořicovým ...
Cuketové řízečky
Cuketové řízečky doplňte jemnou bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Můžete přidat i oblíbený dip nebo tatarskou o...
Pórek zapečený se sýrem
Pro tento bezmasý pokrm se hodí zejména pórky menší, které mají výraznější chuť, než jejich větší “bratříčci”. Pro zapéká...
Bramborové šišky s povidly
Bramborové šišky s povidly posypané mletým mákem, to je lahůdka našich babiček. Povidla můžete použít jakákoliv, my jsme ...
Lišky ve smetanové omáčce
Na podzim zdobí lesní porosty zlaté hlavičky hub lišek, které jsou považované za delikatesu. K přípravě houbové, smetanov...
Parmezánové rizoto
V Itálii se rizoto připravuje z rýže Arborio nebo třeba Carnaloni. Jde o takové druhy rýže, které mají vyšší obsah škrobu...
Bramborové placky se zelím
Bramborové placky se zelím znaly už naše babičky. Receptů je na ně určitě spousta. Ten náš je vyzkoušený a chutnal nám....
Grilované žampiony
Grilované žampiony portobello jsou pochoutkou. Můžete k nim připravit jako přílohu třeba zelené saláty. ...