Přírodní kuřecí řízek se žampiony recept
Přírodní kuřecí řízek se žampiony a k němu třeba vařené nové brambory posypané čerstvou zelenou petrželkou. Nebo jen lehce s dušenou zeleninou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g kuřecích prsou
- 150 g žampionů
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- sůl
- voda nebo vývar
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na řízky a naklepeme je z obou stran. Pak maso z obou stran osolíme a okořeníme pepřem a paprikou.
Ve vysoké pánvi zahřejeme máslo a olej a řízky opékáme 4 minuty z obou stran. Pak k masu přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a společně vše krátce orestujeme.
Maso a žampiony lehce podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna dusíme, až je maso měkké. Ke konci necháme tekutinu téměř vydusit. Na talíři přidáme nasekanou petrželku a s vybranou přílohou podáváme.