Bezlepkové lívanečky s jablky recept
Bezlepkové lívanečky s jablky usmažte nejen těm co nesnáší lepek. Výborné jsou s medem, ale když je posypete skořicovým cukrem, pochutnáte si také. Bezlepkovou mouku si vyberte podle chuti, výběr je poměrně velký (Jizerka, rýžová mouka, cizrnová, pohanková nebo kukuřičná apod.)
Ingredience receptu
- 2 hrnky bezlepkové mouky
- 2 větší jablka
- 1 lžička prášku do pečiva bez lepku
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 1,5 hrnku mléka
- špetka soli
- olivový olej na smažení
- tekutý včelí med
Způsob přípravy
Smícháme mouku s práškem do pečiva. V míse rozšleháme vejce s mlékem a cukrem, přidáme špetku soli a postupně i směs s moukou.
Jablka oloupeme a nastrouháme je na hrubším struhadle. Do připraveného těsta je zlehka vmícháme až nakonec.
Pánev nebo lívanečník vymažeme olejem a lívance na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové polijeme lžičkou medu a hned podáváme.