Bezlepkové lívanečky s jablky recept
Bezlepkové lívanečky s jablky usmažte nejen těm co nesnáší lepek. Výborné jsou s medem, ale když je posypete skořicovým cukrem, pochutnáte si také. Bezlepkovou mouku si vyberte podle chuti, výběr je poměrně velký (Jizerka, rýžová mouka, cizrnová, pohanková nebo kukuřičná apod.)
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky bezlepkové mouky
- 2 větší jablka
- 1 lžička prášku do pečiva bez lepku
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 1,5 hrnku mléka
- špetka soli
- olivový olej na smažení
- tekutý včelí med
Způsob přípravy
Smícháme mouku s práškem do pečiva. V míse rozšleháme vejce s mlékem a cukrem, přidáme špetku soli a postupně i směs s moukou.
Jablka oloupeme a nastrouháme je na hrubším struhadle. Do připraveného těsta je zlehka vmícháme až nakonec.
Pánev nebo lívanečník vymažeme olejem a lívance na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové polijeme lžičkou medu a hned podáváme.