Salát s vejci a uzeným lososem recept
Zelený salát, rukola, rajčata, uzený losos, vejce a mozzarella tvoří základ tohoto salátu, který spolehlivě zastoupí hlavní chod. Je zdravý, sytý a moc dobrý. Podávat ho lze s pečivem, ale salát s vejci a lososem dobře chutná i bez přílohy. Výtečný oběd nebo večeře!
Ingredience receptu
- 200 g uzeného lososa
- 4 vejce
- 2 hrsti rukoly
- 4 rajčata
- 1 zelený salát (ledový salát nebo little gem)
- 2 mozzarelly
- ½ červené cibule
- sůl
- pepř
- Na zálivku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- čerstvý kopr
Způsob přípravy
Zeleninu umyjeme, salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená rajčata, pokrájenou rukolu a na jemné proužky nakrájenou červenou cibuli. Salát lehce osolíme a opepříme.
V menší misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a nasekaný kopr. Zálivku nalijeme na salát a promícháme.
Nakonec do salátu přidáme kousky lososa a na poloviny nakrájená, oloupaná vejce.