Moravský vrabec podle Pohlreicha recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření180 minPočet porcí4 porce

Moravský vrabec podle Pohlreicha je jednoduché a u nás velmi oblíbené jídlo, které můžete podávat s houskovými nebo bramborovými knedlíky. A s kedlubnovým zelím.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g prorostlého vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a nasypeme ji na dno pekáče. Maso nakrájíme na kostky, nasypeme je do mísy a přidáme utřený česnek, špetku pepře, soli a kmínu a maso důkladně promícháme, aby se obalilo kořením. Pak maso rozložíme na cibuli do pekáče.

Podlijeme vodou, přidáme bobkový list, pekáč přiklopíme víkem a zvolna pečeme asi hodinu. Po této době maso promícháme s cibulí a pečeme už odkryté do měkka. Podle potřeby můžeme podlít vodou.

Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, odstraníme bobkový list a výpek zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme vodu podle potřeby a povaříme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme kořením a maso vrátíme zpět do pekáče.

Přidáme vybranou přílohu a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Moravský vrabec podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu moravský vrabec podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Moravský vrabec podle Pohlreicha

Kde najít informace



×