Moravský vrabec podle Pohlreicha recept
Moravský vrabec podle Pohlreicha je jednoduché a u nás velmi oblíbené jídlo, které můžete podávat s houskovými nebo bramborovými knedlíky. A s kedlubnovým zelím.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g prorostlého vepřového masa
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- sůl
- mletý černý pepř
- kmín
- hladká mouka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a nasypeme ji na dno pekáče. Maso nakrájíme na kostky, nasypeme je do mísy a přidáme utřený česnek, špetku pepře, soli a kmínu a maso důkladně promícháme, aby se obalilo kořením. Pak maso rozložíme na cibuli do pekáče.
Podlijeme vodou, přidáme bobkový list, pekáč přiklopíme víkem a zvolna pečeme asi hodinu. Po této době maso promícháme s cibulí a pečeme už odkryté do měkka. Podle potřeby můžeme podlít vodou.
Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, odstraníme bobkový list a výpek zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme vodu podle potřeby a povaříme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme kořením a maso vrátíme zpět do pekáče.
Přidáme vybranou přílohu a můžeme podávat.