Sdílet:

Domácí hranolky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Hranolky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh k masu, ale skvěle chutnají i samotné, jen s kečupem či tatarskou omáčkou. Brambory nakrájené na proužky se dají smažit v tuku, o něco zdravější je jejich úprava v troubě. Hranolky se dají snadno připravit i doma a dochutit je lze nejen solí, ale třeba i grilovacím kořením. Z obyčejných hranolek se tak rázem stanou hranolky steakové.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 750 g brambor
  • olivový olej
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 250°C. Brambory oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm široké proužky.

Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Do vroucí vody ponoříme nakrájené brambory a povaříme je 3 - 5 minut. Vodu scedíme, hranolky důkladně osušíme a rozprostřeme je na plech vyložený pečícím papírem.

Hranolky zastříkneme olivovým olejem, osolíme je, opepříme a použít můžeme i grilovací koření. Plech vložíme do trouby a hranolky pečeme 15 - 20 minut. Během doby pečení je alespoň dvakrát otočíme, aby se rovnoměrně propekly.

Hranolky podáváme s kečupem, tatarskou omáčkou nebo jiným dipem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí hranolky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí hranolky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí hranolky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí hranolky

Kde najít informace



×