Vaječný salát se zeleninou a šunkou recept
Pokrmy z vajec jsou velmi populární a vaječný salát k nim rozhodně patří. Klasická varianta je bez zeleniny a šunky, ale když přidáte tyto dvě ingredience, rozhodně neprohloupíte. Salát můžeme servírovat s pečivem a dokonce ho na něj i namazat. Recept ocení kuchaři a kuchařky také po Velikonocích, kdy je třeba zužitkovat vaječnou koledu.
Ingredience receptu
- 4 vejce natvrdo
- Malá hrst čerstvého hrášku (lze vynechat)
- 2 větší rajčata
- ½ salátové okurky
- 50 g tvrdého sýra (ementál, čedar)
- 50 g šunky
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 50 g majonézy
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Zeleninu umyjeme, nadrobno nakrájíme a nasypeme do mísy. Přidáme na malé kostičky nakrájený sýr a šunku. Směs promícháme, osolíme a opepříme.
Natvrdo uvařená vejce oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Salát dochutíme bílým jogurtem a majonézou.
Podáváme s pečivem či bez.