Zelené palačinky plněné lososem recept
Palačinky jsou pokrm velmi populární a dají se připravit ve sladké i slané variantě. I do těsta na palačinky se dají přidat nejrůznější ingredience, například špenát, který placku krásně zbarví do zelena. Atraktivitě takovým palačinkám dodá i náplň - v tomto případě losos, žervé a tavený sýr.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Na těsto:
- 600 ml mléka
- 150 g čerstvého listového špenátu
- 200 g pohankové (nebo jiné hladké) mouky
- 2 vejce
- špetku soli
- rostlinný olej na opékání
- Náplň:
- 80 g uzeného lososa
- 1 žervé
- 80 - 100 g taveného sýru
Způsob přípravy
Špenát pečlivě propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Do mixéru nebo vyšší nádoby nalijeme mléko, přidáme lístky špenátu a klasickým nebo ponorným mixérem špenát rozsekáme. Do základu přidáme sůl, vejce, mouku a vyšleháme hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
Pánev zahřejeme a potřeme slabou vrstvou oleje. Těsto do ní naléváme v tenké vrstvě a placky opékáme z obou stran.
V misce smícháme žervé a vidličkou rozmačkaný tavený sýr. Hotové palačinky potřeme z poloviny sýrovou směsí, přidáme na plátky nakrájeného lososa, placku zavineme a podáváme.