Pikantní vepřová panenka recept
Pikantní vepřová panenka ve slaninovém kabátku dušená na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si vyberte vlastní přílohu podle chuti, co třeba dušená zeleninová směs?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vepřové panenky
- 3 lžíce francouzské pikantní hořčice
- 200 g anglické slaniny
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce oleje
- sůl
- mletý barevný pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Panenku očistíme, osolíme a opepříme ze všech stran. Pak ji potřeme pikantní hořčicí a zabalíme pevně celou do plátků anglické slaniny.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a připravené panenky z obou stran prudce opečeme. Pak zmírníme oheň, pánev zakryjeme pokličkou a zvolna je dusíme asi 25 minut. V polovině času maso obrátíme.
Hotové vepřové panenky nakrájíme na plátky, ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s vybranou přílohou.