Žloutková majonéza recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Žloutková majonéze je velice snadná a rychlá studená omáčka, kterou znaly už naše prababičky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 žloutek
  • sůl
  • 1 dl oleje
  • 1 dl mléka
  • cukr a ocet nebo citronová šťáva


Způsob přípravy

Čerstvý žloutek, dobře oddělený od bílku, dáme do porcelánové misky, přidáme trošku soli a metličkou na sníh dobře rozšleháme. Za stálého šlehání po kapkách přidáváme olej a každou kapku dobře zašleháme. Když majonéza začne houstnout, přidáváme olej ve větších dávkách. Když je docela hustá, máme základní majo­nézu, kterou rozředíme mlékem, přidáme podle chuti cukr, ocet nebo citronovou šťávu a sůl.

Kdyby se nám majonéza z nějakých příčin srazila, napravíme ji tak, že do jiné misky dáme čerstvý žloutek, který rozšleháme s troškou soli a za stálého šlehání po malých dávkách přidáváme sraženou majonézu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žloutková majonéza recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Žloutková majonéza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Žloutková majonéza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Žloutková majonéza

Kde najít informace



×