Bramborové karbanátky recept
Bramborové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jednoduché a rychle připravené jídlo. Můžete k nim přidat salát z čerstvé zeleniny, nebo je podávat jako přílohu ke grilovaným a pečeným masům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g brambor
- 2 vejce
- 100 g tvrdého sýra (gouda, eidam atd.)
- 100 g anglické slaniny
- snítku čerstvého kopru
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej na smažení
- na obalení :
- kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim vejce, nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, špetku soli, pepře a na jemno nasekaný kopr. Dobře promícháme. Podle potřeby přidáme kukuřičnou strouhanku.
Z těsta vytvarujeme karbanátky a obalíme je v kukuřičné strouhance. Obalené karbanátky osmažíme v oleji z obou stran dozlatova.