Plněné krůtí řízky recept
Plněné krůtí řízky s vařenými bramborami a čerstvým zeleninovým salátem. Nebo také s bramborovou kaší a naloženou okurkou. Tip na skvělý oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g krůtích prsou
- 100 g goudy
- 100 g plátků šunky
- 2 vejce
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- jemná strouhanka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme z obou stran. Sýr nakrájíme na větší hranolky. Každý kousek sýra posypeme špetkou petrželky a zabalíme do plátku šunky. Na každý řízek položíme šunkovou rolku a pevně ji do masa zabalíme. Upevníme párátky.
Plněné řízky obalíme klasicky, v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi je pak pomalu smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Když je maso propečené, odkládáme řízky na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Podáváme hned s vybranou přílohou.