Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejt...
Holandský řízek
Holandský řízek podáváme nejčastěji s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Někdo ho má rád i s tatarskou omáčkou ...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Buřtguláš
Buřtguláš je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat čerstvý chleba nebo jin...
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka je asi nejznámější českou omáčkou vůbec. Nesmí chybět na žádném slavnostním rodinném obědě. Důkladně o...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Domácí sekaná
Domácí sekaná s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem je vynikající pochoutkou. Chutná dospělým i dětem a někdy st...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Kuřecí guláš
Kuřecí guláš je plný zdravé zeleniny. Uvaříte ho v jednom hrnci a a chladných podzimních dnech ho můžete připravit třeba ...
Steaky s třešňovou omáčkou
Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky může...
Česnekový kuřecí řízek
Česnekový kuřecí řízek je trochu jiný než je všem známá klasika. Je totiž výtečný. Plátky kuřecího masa potřeme utře...
Mexický kuřecí guláš
Mexický kuřecí guláš je pikantní díky Tabasco pepřové omáčce s papričkami chipotle a výraznému česneku. Kdo má rád dobře ...
Kuřecí řízek s parmezánem
Kuřecí řízek s parmezánem je tak snadný, že ho zvládne připravit i úplný kuchařský amatér. A je to skutečně pochoutka. ...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Steak s pečenými brambory
Steak s pečenými brambory je známé a oblíbené jídlo. S kvalitním hovězím masem tento recept nelze pokazit. Maso potřem...
Pomalu vařený irský guláš
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za t...
Steak s pikantním máslem
Steak s pikantním máslem je rychle připravené a velmi chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené...
Klasický grilovaný steak
Klasický grilovaný steak je šťavnatý kousek masa, který podáváme se zeleninovými přílohami nebo saláty. Rychlá úprava kva...
Klasický vepřový řízek
Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen...
Steak s pečenými sladkými bramborami
Steak s pečenými sladkými bramborami doplněný modrým plísňovým sýrem je skvělé a zdravé jídlo. Společně se zelenými salát...
Grilovaný marinovaný steak
Grilovaný marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mn...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Tuniský hovězí guláš
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady...
Thajský hovězí guláš
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud mož...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě bude chutnat s čerstvým chlebem. Je to rychlá a sytá svačinka nebo večeře....
Biftek pečený v alobalu
Bifteky pečené v alobalu jsou lahodné, křehké a voní sýrem. Použít můžete sýr ementál,gouda, eidam, podle vlastní chuti....
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou....
Kuřecí řízek s parmezánem
Kuřecí řízek s parmezánem společně s vařenými brambory a míchaným zeleninovým salátem je komfortní oběd, na kterém si poc...
Biftek s vejci
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....
Biftek s bylinkovým máslem na grilu
Biftek s bylinkovým máslem na grilu si připravíte v pěkném počasí třeba na zahradě. Přílohu můžete volit mezi opečenými b...
Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh je jednoduché, rychlé a lehké jídlo. Pro grilovací sezónu na zahradě jako stvořené. Ale stejně tak nám b...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Krůtí guláš
Krůtí guláš podávejte třeba s vařenými bramborami. S dušenou rýží bude také báječně chutnat. Ale klidně k němu předložte ...
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Maďarský guláš
Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem....
Kuřecí karbanátky
Kuřecí karbanátky jsou výborné a podáváme je nejčastěji s bramborovou kaší. Místo kuřete můžeme použít stejným způsobem...
Karbanátky z mletého masa
Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s b...
Hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je jídlo, které vždycky přijde k chuti. Jedna z gulášových variant, která je obzvlášť chutná....
Gulášek z vepřového masa
Co si v sychravém počasí uvařit? Co takový dobrý gulášek? Milovníci masa zajásají. A druhý den je ještě lepší....
Krůtí řízečky pečené se zeleninou
Krůtí řízečky pečené se zeleninou jsou oblíbeným receptem i proto, že celé jídlo připravíme v jednom pekáči a chutě i vůn...
Králík na česneku
Maso z králíka je velmi chutné, dietní a bohaté na prospěšné látky jako jsou minerály a vitamíny. Králičí maso mají v obl...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Mleté maso s rýží a zeleninou
Mleté maso s rýží a zeleninou můžete ve finále posypat nastrouhaným parmezánem. Je to výborné jídlo připravené v jenom hr...
Trhané kuřecí maso s kuskusem
Trhané kuřecí maso s kuskusem vám bude určitě chutnat. Voní bylinkami , které si můžete zvolit podle chuti....
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...