Rajčatová omáčka sugo recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření100 minPočet porcí1 porce

Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na pizzu. K její výrobě je třeba větší množství rajčat, nejlépe těch masitých, které mají hodně dužiny. Použít se dají i rajčata pasírovaná, tzv. passata di pomodoro. Sugo je dobré vařit ve větším množství, a pak zavařit do uzavíratelných sklenic pro pozdější potřebu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 kg rajčat
  • 400 g řapíkatého celeru
  • 400 g cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce octa Aceto balsamico
  • 12 snítek tymiánu
  • 10 snítek oregana
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 6 bobkových listů
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Ostrým nožem z rajčat vykrojíme „bubáka“, rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

Čerstvé bylinky a bobkové listy vložíme do sáčku na koření nebo je svážeme nití. Řapíkatý celer zbavíme dřevnatých konců a vytáhneme z něj vlákna. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek najemno.

Ve větším hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme cibuli, řapíkatý celer a vše podusíme. Není žádoucí, aby cibule chytla tzv. barvu. Měla by být pouze dosklovata. Do hrnce přisypeme česnek a krátce ho orestujeme. Směs zasypeme cukrem, který necháme rozpustit.

Do hrnce vsypeme rajčata, 2 lžičky soli, svázané nebo v pytlíku uložené bylinky. Základ omáčky přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 45 minut probublávat.

Z hrnce vyjmeme bylinky, sugo dochutíme octem a pokud bude třeba, tak i solí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rajčatová omáčka sugo recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rajčatová omáčka sugo.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rajčatová omáčka sugo .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rajčatová omáčka sugo

Kde najít informace



×