Vaječná tlačenka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Tahle klasika studené kuchyně výborně chutná a zároveň řeší problém, co s vejci, která zbyla po Velikonocích. Tlačenka je zajímavá na pohled, protože tvoří mozaiku z vajec a zeleniny. Dobře však chutná i během roku. Vejce jsou cenným zdrojem bílkovin, minerálů i vitamínů a vaječnou tlačenku ocení i sportovci, protože dodá pořádnou porci energie.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 2 - 3 lžíce majonézy
  • 1 sklenice zeleninové směsi (např. Moravanka)
  • 100 g šunky
  • 150 ml vody
  • 1 balení želatiny na vaječnou tlačenku
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy, stejně jako nakrájenou šunku a zeleninovou směs ze sklenice. Nálev, v němž je zelenina naložena nevyléváme, ale použijeme ho k přípravě želatiny.

Želatinový prášek zalijeme horkou vodou (cca. 150 ml) a pečlivě ho v tekutině rozmícháme. Pak ke směsi přilijeme nálev ze zeleniny a opět promícháme.

Vzniklou želatinu nalijeme do mísy k vejcím, vše promícháme a základ tlačenky přelijeme do nádoby, ideálně srnčího hřbetu.

Tlačenku dáme ztuhnout do lednice a podáváme s pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vaječná tlačenka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vaječná tlačenka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vaječná tlačenka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vaječná tlačenka

Kde najít informace



×