Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Zelný salát s mrkví, jablky a koprem naložený v domácí marinádě je výborná příloha ke grilovaným a pečeným masům. Jednoduchý a snadný recept.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 větší mrkve
  • 1 jablko
  • malý svazeček čerstvého kopru
  • 200 ml vody
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml vinného octa
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce soli
  • špetka mletého pepře


Způsob přípravy

Zelí zbavíme košťálů a nakrájíme ho na tenké nudličky, stejně jako oloupané jablko a mrkev. Kopr pokrájíme na menší snítky. Vše promícháme ve velké míse.

V hrnci smícháme vodu, olej a ocet. Přidáme bobkový list, mletý pepř a sůl. Marinádu přivedeme k varu a krátce povaříme. Úplně postačí 6 minut.

Zelnou směsí naplníme uzavíratelnou čistou sklenici. Zeleninu do sklenice hodně napěchujeme a zalijeme ji vroucí marinádou.

Sklenici zavíčkujeme a uložíme do chladna, nejlépe po částečném vychladnutí do ledničky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zelný salát mrkví, jablkem koprem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem

Kde najít informace



×