Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem recept
Zelný salát s mrkví, jablky a koprem naložený v domácí marinádě je výborná příloha ke grilovaným a pečeným masům. Jednoduchý a snadný recept.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg hlávkového zelí
- 2 větší mrkve
- 1 jablko
- malý svazeček čerstvého kopru
- 200 ml vody
- 100 ml olivového oleje
- 50 ml vinného octa
- 1 bobkový list
- 1 lžíce soli
- špetka mletého pepře
Způsob přípravy
Zelí zbavíme košťálů a nakrájíme ho na tenké nudličky, stejně jako oloupané jablko a mrkev. Kopr pokrájíme na menší snítky. Vše promícháme ve velké míse.
V hrnci smícháme vodu, olej a ocet. Přidáme bobkový list, mletý pepř a sůl. Marinádu přivedeme k varu a krátce povaříme. Úplně postačí 6 minut.
Zelnou směsí naplníme uzavíratelnou čistou sklenici. Zeleninu do sklenice hodně napěchujeme a zalijeme ji vroucí marinádou.
Sklenici zavíčkujeme a uložíme do chladna, nejlépe po částečném vychladnutí do ledničky.