Batátové hranolky s domácím dipem recept
Batátové hranolky s domácím dipem jsou výborné. Zkuste je místo těch klasických z brambor. Budete příjemně překvapeni.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 batátů
- sůl
- mletý barevný pepř
- olivový olej
- domácí dip:
- 1 menší salátová okurka
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce majonézy
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá pikantní paprika
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Nasypeme je na olejem vymazaný plech osolíme a opepříme. V předehřáté troubě je pečeme 20 až 30 minut do měkka.
Mezitím si v misce smícháme nastrouhanou okurku, majonézu a zakysanou smetanu. Dip promícháme a podle chuti přidáme sůl, pepř a papriku.
Batátové hranolky podáváme společně s domácím dipem. Samostatně, nebo jako přílohu k masu.