Polévka z mletého masa recept
Polévka z mletého masa je sytá, rychle uvařená a obsahuje i spoustu zeleniny. Vyberte maso kvalitní, libové. Koření do polévky vložte nejlépe ve speciálním sáčku nebo v sítku na koření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g mletého masa
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 brambor
- plátek celeru
- 2 snítky zelené petržele
- 1 jarní cibulka
- 1 bobkový list
- 4 kuličky černého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 2 l vody
- sůl
- majoránka
- olivový olej
- máslo
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme lžíci másla ve dvou lžících oleje. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho osmahneme dohněda. Pak vše zalijeme vodou.
Kořenovou zeleninu a brambor nakrájíme na kostky. Nasypeme je do hrnce společně s nadrobno nasekanou petrželkou a jarní cibulkou. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a špetku soli.
Polévku přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Bobkový list, nové koření a celý pepř odstraníme, přidáme lžičku sušené majoránky, zamícháme a můžeme podávat. Třeba s čerstvým pečivem.