Domácí housky bez droždí recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrovna doma chybí kvasnice a prášek do pečiva. I bez těchto ingrediencí se dá připravit velmi chutné pečivo a vůbec to není složité.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g pšeničné mouky
  • ½ litru podmáslí
  • 8 g jedlé sody
  • 1 - 2 čajové lžičky soli
  • semínka na posyp dle chuti (slunečnicová, lněná, sezamová)


Způsob přípravy

V míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Poté přilijeme podmáslí a vypracujeme hladké těsto. Pozor! Zde neplatí, že čím déle mícháte, tím lépe. Proces hnětení musí být efektivní a rychlý.

Těsto vyklopíme na pomoučenou podložku a rozdělíme ho na 8 - 9 stejných dílů. Z každého dílku pomoučenýma rukama vytvarujeme bulku.

Troubu předehřejeme na 220°C, plech vyložíme pečícím papírem a bulky na něj vyložíme. Ostrým nožem nebo žiletkou každou z nich lehce nařízneme do kříže, posypeme semínky. Na troubě zapneme horkovzduch (kdo ho nemá, peče na spodní a horní ohřev) a housky dáme péct. Trvá to přibližně 10 - 15 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí housky bez droždí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí housky bez droždí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí housky bez droždí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí housky bez droždí

Kde najít informace



×