Krémové rizoto se žampiony recept
Krémové rizoto se žampiony je jemné a recept na něj je velmi jednoduchý. Použijte rýži na rizoto Arborio nebo Carnaroli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g žampionů
- 200 g rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petržel
- olivový olej
- máslo
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a na plátky nakrájené houby. Po chvíli přidáme rýži a za stálého míchání necháme rýži zesklovatět.
Nyní rizoto zvolna dusíme za postupného přidávání horkého vývaru tak dlouho, až je rýže měkká. Do hotového rizota vmícháme nasekanou zelenou petržel a lžíci másla. Okořeníme ho pepřem a podle chuti osolíme.