Citronový chlebíček s kandovaným ovocem recept
Citronový chlebíček s kandovaným ovocem je jemný domácí moučník ke kávě nebo k čaji. Jednoduchý recept, trochu vašeho času a pár ingrediencí, víc nepotřebujete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g polohrubé mouky
- 200 g změklého másla
- 3 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 citron
- 100 g kandovaného ovoce
- 80 ml zakysané smetany
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 ml polotučného mléka
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme máslo, mléko a smetanu.
Nyní do těsta vmícháme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, a nadrobno nasekané kandované ovoce. Do hladkého těsta nakonec přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou kůru.
Připravené těsto vlijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček a v předehřáté troubě ho pečeme asi 45 minut. Nakonec špejlí provedeme zkoušku pečení a pokud ji vytáhneme suchou, vyndáme formu z trouby a necháme moučník vychladnout.