Pečený králík s cibulovou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle chuti.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 spodní králičí stehna
  • 1 větší cibule
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml suchého bílého vína
  • zeleninový vývar
  • 200 ml zakysané smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Králičí stehna osolíme, okořeníme pepřem a potřeme utřeným česnekem. Pak každé stehno zabalíme do plátku slaniny.

V pekáči na sádle zabalené maso opečeme z obou stran, pak ho posypeme na tenké kroužky nakrájenou cibulí, podlijeme vínem a vodou a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Během pečení podléváme vývarem.

Když je maso měkké, přendáme ho z pekáče na talíř. Do výpeku s cibulí nasypeme nakrájenou zbylou slaninu, opečeme ji a vše zalijeme smetanou. Omáčku promícháme a už jen necháme přejít varem.

Maso doplníme vybranou přílohou a omáčku k němu podáváme zvlášť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený králík s cibulovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený králík cibulovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený králík s cibulovou omáčkou

Kde najít informace



×