Sdílet:

Pstruh na smetaně recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smetaně se žampiony, jako v tomto receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 pstruzi (kus 150 - 200 g)
  • 150 g žampionů
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • hladká mouka na obalení
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • citronová šťáva


Způsob přípravy

Vykuchané ryby zbavíme žaber a na povrchu i uvnitř je pořádně osolíme a lehce opepříme.

Na pánvi rozehřejeme olej, pstruhy obalíme v hladké mouce a z obou stran je opečeme.

Do pánve přidáme máslo, očištěné a na plátky nakrájené žampiony, směs zakapeme citronovou šťávou a pánev přikryjeme poklicí. Snížíme teplotu a ryby zvolna dusíme (maximálně 15 minut).

Krátce předtím, než jsou pstruzi hotoví, přilijeme do pánve smetanu, přidáme kapary a vše prohřejeme.

Ryby podáváme s vařeným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pstruh na smetaně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pstruh na smetaně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pstruh smetaně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pstruh na smetaně

Kde najít informace



×