Pstruh na smetaně recept
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smetaně se žampiony, jako v tomto receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 pstruzi (kus 150 - 200 g)
- 150 g žampionů
- 150 ml smetany na vaření
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- hladká mouka na obalení
- sůl
- mletý bílý pepř
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Vykuchané ryby zbavíme žaber a na povrchu i uvnitř je pořádně osolíme a lehce opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej, pstruhy obalíme v hladké mouce a z obou stran je opečeme.
Do pánve přidáme máslo, očištěné a na plátky nakrájené žampiony, směs zakapeme citronovou šťávou a pánev přikryjeme poklicí. Snížíme teplotu a ryby zvolna dusíme (maximálně 15 minut).
Krátce předtím, než jsou pstruzi hotoví, přilijeme do pánve smetanu, přidáme kapary a vše prohřejeme.
Ryby podáváme s vařeným bramborem.