Těstovinový salát s tuňákem a olivami recept
Spojení těstovin, tuňáka a oliv je velmi povedené. Salát z těchto ingrediencí je připravený během krátké chvíle a podávat se dá teplý i vychlazený. Těstoviny, olivy, olivový olej a tuňák je oblíbená středomořská kombinace. Pokrm zasytí, ale „nezaplácne.“ Hodí se proto jako lehký oběd nebo večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g těstovin (vřetena)
- 1 konzerva tuňáka (v oleji)
- 50 g černých oliv bez pecky
- 50 g zelených oliv bez pecky
- olivový olej
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu. Pokud budeme salát podávat studený, musíme těstoviny nechat vychladit.
Z konzervy tuňáka slijeme vodu nebo olej. Do misky nasypeme těstoviny, přidáme tuňáka a na kolečka nakrájené olivy.
Salát jemně osolíme. Není třeba příliš, protože dost slané jsou olivy. Pokrm dochutíme pepřem, zakápneme ho olivovým olejem, promícháme a podáváme.