Pudinková buchta recept
Pudinková buchta je jednoduchá na přípravu a krásně vláčná díky pudinku. Můžete ji upéct v pekáči a třeba nakonec polít čokoládovou polevou, nebo jako my, ve formě na bábovku.
Ingredience receptu
- těsto:
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml olivového oleje
- 4 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 sáčky vanilkového pudinku
- na vymazání formy:
- lžíce polohrubé mouky
- olivový olej
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přidáváme olej a nakonec i pudinky ve kterých jsme rozmíchali prášek do pečiva. Ušleháme hladké těsto.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Hotové těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě buchtu upečeme dozlatova.
Zapíchneme špejli doprostřed buchty a když ji vytáhneme suchou, máme upečeno. Buchtu vyklopíme z formy, necháme ji zchladnout a ozdobíme moučkovým cukrem.