Salát se špenátem a vejci recept
Salát se špenátem a vejci podávejte nejlépe hned po přípravě, tedy teplý. Je to lehké jídlo s chutí a vůní zelených bylin.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 vejce
- 400 g baby špenátu
- 250 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
- čerstvá rukola
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo. Ve vyšší pánvi na lžíci oleje lehce orestujeme česnek a pak ho odstraníme. Do pánve nasypeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu a opečeme ji. Ke konci přidáme opláchnuté špenátové lístky, špetku soli a pepře, promícháme a směs už jen a krátce podusíme.
Podušenou špenátovou směs přendáme do salátové mísy, navrch rozložíme vařená vejce nakrájená na osminky a přidáme nasekané lístky rukoly.