Pikantní vepřový řízek recept
Pikantní vepřový řízek v těstíčku doplňte třeba domácí bramborovou kaší. Nebo bramborovým salátem, máte-li ho rádi.
Ingredience receptu
- 4 vepřové řízky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sojové omáčky
- 2 vejce
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
- hladká mouka
Způsob přípravy
Vepřové řízky naklepeme. V misce ušleháme utřený česnek se lžící oleje, sojovou omáčkou, špetkou pepře a soli. Řízky potřeme touto marinádou z obou stran a uložíme je na několik hodin do ledničky.
V míse rozšleháme vejce s hladkou moukou na hladké těstíčko. Marinované řízky osušíme papírovou utěrkou, obalíme nejdříve v hladké mouce a pak v těstíčku.
Smažíme je zvolna v horkém oleji dozlatova.