Jemný jablečný koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Jemný jablečný koláč v tomto receptu je klasika, kterou pekly i naše babičky. Zkuste místo obvyklého štrúdlu něco jiného.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto:
  • 250 g másla
  • 400 g polohrubé mouky
  • 8 lžic sladké smetany
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • náplň:
  • 900 g jablek
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 11 lžic cukru krupice
  • na dokončení:
  • rostlinný olej
  • 1 vejce
  • 1 lžíce polohrubé mouky


Způsob přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem a nakonec smetanu. Uhněteme hladké těsto a uložíme ho na hodinu do ledničky.

Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů. V míse promícháme nastrouhaná jablka s rumem, cukrem, vanilkou a pudinkovým práškem.

Vychlazené těsto rozdělíme na polovinu. Z každé poloviny uválíme placku o velikosti plechu nebo formy na pečení. Na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou položíme pomocí válečku jednu polovinu těsta a rozetřeme na ni jablečnou náplň. Pak náplň zakryjeme druhou rozválenou polovinou.

Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ho v předehřáté troubě dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jemný jablečný koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jemný jablečný koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jemný jablečný koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jemný jablečný koláč

Kde najít informace



×