Vepřové kotlety dušené recept
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné maso, které lze připravit v troubě, na grilu i na pánvi. Kotlety se dají koupit s kostí i bez ní a velmi dobré jsou například v kombinaci s dušenou zeleninou jako jsou papriky, rajčata, ale také kysané zelí. Recept na základní předpis naleznete níže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kotlety
- ½ lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 lžička hořčice
- hladká mouka na posypání
- kmín
- sůl
Způsob přípravy
Pokud použijeme kotlety s kostí, je dobré maso nožem trochu uvolnit od kosti. Pak kotlety naklepeme, osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou.
Na pánvi rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou krátce osmahneme a pak vložíme do pánve maso.
Kotlety z obou stran orestujeme, aby získaly zlatavou barvu. Do výpeku přidáme hořčici, zaprášíme ho hladkou moukou a podlijeme vodou. Směs promícháme, pánev přikryjeme a maso dusíme do úplného změknutí.
Hotové kotlety podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo salátem.